Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Duitse taal voor vakantiegangers

Tips om te communiceren met onze oosterburen

Het is niet altijd gemakkelijk, een nieuw vakantieland en weer een nieuwe taal. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om dit voor jullie gemakkelijker te maken. Want communiceren in een andere taal is niet onmogelijk! Al zeker niet in het Duits. De Duitse taal heeft veel raakvlakken met de Nederlandse taal en met deze tips gaat die glamping vakantie in Duitsland helemaal goed komen.

Tien woorden voor beginners

Met deze tien simpele woorden en zinnen kun jij goed redden als vakantieganger in Duitsland.

Guten Tag – Goedendag (hallo is gewoon hallo!)
Auf Wiedersehen – Tot ziens
Ja/ nein – Ja/ nee
Danke (schön) – Bedankt
Bitte (schön) – Alstublieft
Entschuldigung! – Sorry!
Gerne – Graag
Wie viel kostet das? – Hoeveel kost dit?
Wo ist…? – Waar is…?
Ich spreche kein Deutsch – Ik spreek geen Duits

Doe dit vooral niet

Op het internet en eigenlijk op de hele wereld gaat het idee rond dat Duits klinkt zoals ze het in dit filmpje laten zien.
Ik geef jullie de tip mee om vooral NIET zo te praten! Want geen Duitser die je zult tegen komen praat zo en ook geen Duitser zal dit erg grappig vinden. Gewoon natuurlijk en rustig praten zoals je normaal ook praat en dan is Duits helemaal niet meer zo een harde taal als vele mensen denken.

Durven

Voor welke taal dan ook is mijn belangrijkste tip gewoon durven! Als je probeert (met handen en voeten) met mensen te praten dan lukt het van zelf. En dan maakt het helemaal niet uit als niet elk woord perfect Duits is. Daarvan leer je alleen maar. In mijn ervaring zijn Duitsers openhartige mensen die graag willen helpen zodat je een geweldige vakantie kunt hebben.

Andere talen

Kun jij hier iets mee? Ik heb ook nog blogs geschreven over Frans en Italiaans tips voor vakantiegangers.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl