Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste glamping locaties in Umbrië

Nu de temperaturen soms onder nul zijn in Nederland, willen we graag nog eens terugdenken aan het heerlijke, tintelende gevoel van de warme zon op onze huid. Een manier om uit je winterslaap te komen, is om alvast naar bestemmingen voor de komende zomer te kijken! Wil je komende zomer luxe kamperen in Italië? Dan ben je hier op het juiste adres. Ik zet drie locaties in Umbrië, Italië, voor je op een rijtje, zodat je alvast kunt gaan dromen over één van deze luxe glamping locaties.

Glamping voor de rust

Ben je op zoek naar een familiecamping met een adembenemend uitzicht als je uit bed stapt in je safaritent? Dan is camping Il Collaccio echt iets voor jou! Op deze camping kun je kamperen in luxe Safaritenten met twee boxsprings, een gasfornuis, een koelkast, een eethoek en twee ultieme relaxstoelen waarin je van de natuur kunt genieten. Kortom: luxe kamperen in een prachtige omgeving!
Camping Il Collaccio ligt in het natuurpark Monti Sibillini en als je helemaal tot rust bent gekomen op deze gezellige plek, breng dan een bezoekje aan de Piano Grande! Vanuit de camping is deze hoogvlakte gemakkelijk te bereiken en je kunt, naast het bekijken van het uitzicht, ook nog naar het dorpje Castelluccio, dat op een berg in de Piano Grande ligt.

Glamping aan het meer van Trasimeno

Ga je op vakantie om kennis te maken met de cultuur van Italië? Neem dan eens een kijkje op de site van camping Polvese. Deze camping is gelegen aan het meer van Trasimeno (of voor degenen die alvast in de Italiaanse stemming willen komen: Lago di Trasimeno). De omgeving van dit meer leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld fietsen, wandelen of paardrijden. Daarnaast kun je er ook een dagje op uit naar bijvoorbeeld het gezellige Perugia, de kunststad, of naar het statige Siena om cultuur te snuiven.
Op de camping zelf kun je verblijven in een Lodgetent met een douche en toilet. Luxer kan het bijna niet, toch? Daarnaast is er op camping Polvese een restaurant-pizzeria te vinden. Onder het motto van “elke dag een pizza in Italië”, is dat natuurlijk wel een pré!

Glamping op een knusse camping

Camping Monti del Sole ligt in een bosrijke en rustige omgeving, op nog geen vijf kilometer van het historische centrum van het dorpje Narni. De plaats ligt op een hoge rots boven de rivier, genaamd de Nera. De camping is ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar Italiaanse gastvrijheid, want de campingeigenaren weten heel goed wat dat betekent. Ze organiseren regelmatig uitstapjes in de omgeving van de camping, waar je als kampeerder deel aan kan nemen. Gezellig, toch? Op de camping kun je verblijven in een Tendi Safaritent Comfort of een Tendi Lodgetent. De tenten beschikken over slaapruimtes, een terras met meubilair, een klein keukentje en zelfs eigen sanitair! De Tendi Lodgetent is voor maximaal zes personen en beschikt daarnaast ook over een vide. Kortom: een knusse, gastvrije camping waar je heerlijk tot rust kunt komen!

glamping locaties in Umbrië

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bekijk de campings hier

Il Collaccio

Umbrië, Italië

  • In het groene hart van Italië
  • Prachtige familiecamping
  • Zwembaden en kinderbaden

Een camping in een prachtige bergachtige omgeving, waar je ook nog verblijft in fijne Tendi safaritenten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Polvese

Umbrië, Italië

  • Familiecamping
  • Aan het Trasimenomeer
  • Mooi heuvellandschap

De gezellige camping Polvese ligt te midden van het heuvelachtige groene hart van Umbrië direct aan het meer van Trasimeno.

Monti del Sole

Umbrië, Italië

  • Zwembad en tennisbaan
  • Culinaire uitstapjes
  • Oase van rust

Monti del Sole is een kleinschalige camping in de groene heuvels van Umbrië. Geniet van het zwembad en de ovenverse pizza's!

Pagina delen

Il Collaccio

Umbrië, Italië

  • In het groene hart van Italië
  • Prachtige familiecamping
  • Zwembaden en kinderbaden

Een camping in een prachtige bergachtige omgeving, waar je ook nog verblijft in fijne Tendi safaritenten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Blogcategorieën

Glamping.nl