Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3 top accommodaties voor de zomervakantie

Al je spullen op de camping geordend hebben? Geen eindeloze storm meer aan blaadjes en stof op je spullen, maar hou je wel de charme van een camping? Dan is glamping echt iets voor jou (en ook voor eventuele kinderen). Hierdoor kun je toch lekker overnachten tussen de olijfbomen en groene planten, maar ook schoon en luxe verblijven. Omdat ik al dol ben op glamperen, heb ik hieronder voor jullie mijn top 3 glamping accommodaties voor de zomervakantie op een rij gezet.

Lodgetent Deluxe

Om toch in het idee van een camping te blijven, slaap je in deze lodgetent onder een tentdoek. Verder heeft het alle kenmerken en gemakken van een comfortabel huisje. Er is genoeg schaduw en ook (niet te vergeten) je eigen douche en wc. Dat klinkt misschien niet speciaal, maar als je de toiletgebouwen van een camping gewend bent in combinatie met de zonnige en hete campingplekken, dan is dat wel degelijk luxe. Deze lodgetent deluxe vind je onder andere op de camping International Etruria in Toscane. De camping is ontzettend leuk gelegen aan het strand en met veel mogelijkheden voor korte stedentripjes in de buurt. Zo ligt Cecina bijvoorbeeld vlakbij (hier is op dinsdagochtend een ontzettend leuke markt te bezoeken). Na een bezoek aan de markt kun je in een van de vele cappuccino tentjes een heerlijk kopje koffie met een echt Italiaanse brioche nuttigen.

De Glamptent

De Glamptent is geschikt voor de liefhebbers van overnachten in een échte tent. Dit kan bijvoorbeeld op camping Lanterna in Istrië. Deze accommodatie heeft namelijk iets minder weg van een huisje en wat meer van een tent. Dan vraag je je misschien af wat dan het voordeel is van een Glamptent tegenover een gewone tent. De voordelen zijn dat je op een bed met een comfortabel matras kunt slapen, een eigen keukenblok hebt, van veel ruimte kunt genieten (je kunt er met maximaal zes personen in slapen), om nog niet te spreken van de ruimte die het in de auto scheelt. Daarnaast ben je ook voor eens en altijd van de eeuwige struggle van de tent opzetten af.

glamptent

De Cocosuite

Deze manier van glamping is ook een van mijn favorieten omdat deze tent heel modern en hip ingericht is. Wel is de Cocosuite wat kleiner dan de andere twee tenten die ik hierboven genoemd heb, maar dat is niet erg aangezien je voor het ultieme campinggevoel toch veel buiten zult zijn. Voor een koud colaatje of biertje in de middag, loop je rustig even naar binnen en haal je hem uit de koelkast in plaats van de koelbox die je op de camping gewend was. Je vindt de Cocosuite onder andere op camping Parco delle Piscine in Toscane!

cocosuite keuken

Ik ben dol op glamping en ik raad het zeker aan als je toch van iets meer luxe houdt. Op Glamping.nl vind je enorm veel mogelijkheden voor glamperen en ook voor verschillende bestemmingen. Bekijk alle glamping bestemmingen hier!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

International Etruria

Toscane, Italië

  • Prachtige ligging
  • Direct aan zee
  • Entertainment en activiteiten

Familiecamping met een prachtige ligging, namelijk pál aan de Middellandse Zee. En de cultuursteden van Toscane zijn vlakbij.

Twitter


Glamping.nl