Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x doen tijdens het glampen aan de Costa Brava

Glamping is hip hot en happening en dat vind ik helemaal niet erg! Overal verschijnen prachtige accommodaties om de zomer meer dan relaxt door te brengen. Zo ook aan de Costa Brava. Deze kustlijn is mijn favoriete deel van Spanje en laten er nou net een heleboel mogelijkheden zijn zijn voor glamping. Ik deze blog vertel ik je over de dingen die je wat mij betreft zo moeten doen tijdens het glampen aan de Costa Brava!

Een bezoek brengen aan Barcelona

Tijdens een ontspannende vakantie is een stedentripje altijd een prettige activiteit. Na dagen in de natuur en in het zwemwater kan wat cultuur snuiven geen kwaad.  Bij een tripje naar de Costa Brava zou mijn advies zonder twijfel zijn: bezoek Barcelona. Deze veelzijdige stad is natuurlijk niet in één dag te ontdekken, maar een deel ervan zal zeker lukken. Een wandeling over de Ramblas, een foto met en levend standbeeld, een kijkje bij het strand en wellicht een bezoek aan de Sagrada Familia (onderstaande foto) is al een goed begin. Het levende standbeeld waar ik mee op de foto ging, noemde me Barbie en liet me schrikken, dus mijn foto is niet helemaal geworden wat ik hoopte, maar ach. Natuurlijk is een terrasje in deze Spaanse stad onmisbaar en naar mijn mening kan de lunch met tapas ook echt niet ontbreken. Nog een idee: boek een accommodatie vlakbij Barcelona! Zo kun je als je wil nog een dag terug om alle andere bijzondere kenmerken van de stad te kunnen bewonderen. Camping Caballo de Mar is zo’n plaats die vlakbij Barcelona ligt, maar wel lekker verdekt in de natuur.

glampen aan Costa Brava

Overnachten in een glamptent

Voor wie nog nooit in een glamptent heeft overnacht: doen! Ik zou het omschrijven als kamperen maar dan zonder alle ongemakken die normaal gesproken bij kamperen komen kijken. Mijn lievelingscamping aan de Costa Brava is de Camping Castell Montgri. De logdetent die ze daar gebruiken als glamptent is echt hemels. Lekker douchen in je eigen douche en staand koken in plaats van op een gastelletje op een krukje, maar toch in een tent. Ideaal toch? In dit filmpje kun je zien wat je te wachten zou staan.

glampen aan Costa Brava

Een duik nemen in waterpark Aquadiver

Kinderen of geen kinderen, een waterpark is altijd lekker. Restaurantjes, verschillende baden, barbecue mogelijkheden en ligbedden. Ze hebben het allemaal in waterpark Aquadiver! Bovendien mag je er gratis parkeren. Lunch ‘per ongeluk’ vergeten? Geen probleem, want van het vriendelijke personeel krijg je in no-time een crêpe voorgeschoteld! Suikerwafels en churros behoren ook tot de mogelijkheden. De dag erna is weer voor verse groenten van de Spaanse markt. Of een bordje tapas, daar zitten ook groenten in toch?

Glampen aan Costa Brava

Ik kan erg genieten van glaceren dus als jij nog tips hebt, zijn ze meer dan welkom!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Zaton Holiday Resort

Familie Mulder, 3 oktober 2016

De natuur is geweldig!

Fijian camping, stand was super. Voldoende variatie en veel te doen.

Zadar is een geweldige stad. Omgeving met scooters die we hadden gehuurd verkend, was fantastisch! Zijn naar Pag geweest geweldige route binnendoor. De natuur (zee en bergen) is geweldig!!

Bezocht Zaton Holiday Resort in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl