Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een dagje weg in de Vendée

Zes dingen die je gedaan moet hebben!

Hoewel de Vendée natuurlijk bekend staat vanwege haar zon, zee en strand-vakanties, kun je hier ook de leukste dagjes weg beleven. Deze streek, vlak onder de “neus” van Frankrijk, heeft een heerlijk zeeklimaat en natuurlijk de woeste golven van de Atlantische Oceaan, maar ook leuke steden, mooie fietstochten en musea. Hieronder zes dingen in de Vendée die jouw vakantie compleet maken!

1. Embarcadère de l’Abbaye

Wat er zo bijzonder is aan een Embarcadère, ofwel steiger? Bij het woord kun je je misschien niet zoveel voorstellen, maar deze organisatie leidt je in gondels rond de abdij van St Pierre de Maillezais. De mini-haven bij deze abdij heeft een prachtige ligging in de schaduw van treurwilgen. Samen met een schipper, of als je wilt ook zonder, vaar je door de omliggende sloten en beken en heb je een prachtig uitzicht op de abdij. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om van de stilte te genieten tijdens een wandeling door de omliggende natuur.

2. Puy du Fou

Hoewel dit het derde meest bezochte attractiepark van Frankrijk is, zul je hier niet veel attracties tegenkomen. Dit attractiepark is volledig gericht op shows. Het park heeft haar basis gelegd in 1977 in een oud kasteel, waar de oprichters hun eerste verhaal omheen hebben gebouwd. Tegenwoordig brengen de shows je door verschillende tijdperken en culturen heen. Zo is er een heuse viking-show, maar kun je er ook roofvogels in actie zien! Ook leuk is het “dierendoolfhof” langs het water. Door hekken en hagen je weg vinden terwijl je natgespepetterd kunt worden: hoe leuk is dat?

3. Château de Tiffauges

Het kasteel van Tiffauges is een middeleeuws kasteel, een van de vele die nog in ere bewaard is gebleven. Het leuke bij dit Château is dat ze laten zien hoe het leven in die tijd was. Door middel van allerlei animaties, nog werkende oorlogswapens en diverse evenementen leer je op een interactieve wijze alles over de middeleeuwen.

4. Passage du Gois

Wie toch liever geen afscheid wil nemen van het strand is Passage du Gois een interessante bezienswaardigheid. Daarnaast is het ook de leukste manier om naar het schiereiland Noirmoutier te gaan! Passage du Gois is namelijk een “natuurlijke” oversteek naar het eiland. Let wel: deze oversteek is maar op gezette tijden beschikbaar en alleen bij mooi weer, want voor je het weet sta je met je auto midden in het water! Met waarschuwingsborden en tijdschema’s bij de oversteek kun je zo je dagje naar Noirmoutier nog leuker maken!

5. Ile d’Yeu

De kust van dit eiland behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. Prachtige ruige rotskusten waar de golven op neerslaan maken dit tot een schitterend plaatje. Daarnaast heeft dit eiland ook een rustiger natuurgebied langs de kust: de duinen. Om het dagje Il d’Yeu helemaal compleet te maken moet je ook de dorpjes die het rijk is bezoeken. Zo is Port-Joinville een prachtig oud vissersdorpje, maar is ook het 14e eeuwse kasteel “Le Vieux Château” en bezoek je waard.

5. L’ile aux Papillons

Een dierentuin die net even iets anders is: een vlindereiland. Dit dierenpark heeft een collectie van vlinders van over de hele wereld: uit Kenia, Madagascar, de Filipijnen, Costa Rica, en ga zo maar even door. Een weelde aan kleuren vliegt er om je oren. Het park ligt op het eiland Noirmoutier en valt dus zeker te combineren met de oversteek over de passage du Gois!

vlinder

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl