Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste steden in Toscane

Toscane: waarschijnlijk de meest bekende regio van Italië. De regio waar ik persoonlijk verliefd word alleen al door te kijken naar de prachtige foto’s en films. Een regio waar het woord ‘vakantiegevoel’ volgens mij vandaan komt. Die rust, die warmte, die geuren en die mensen. Geloof me, als je daar bent geweest, dan wil je niet meer terug. Gelukkig maar dat er dan ook ontzettend veel bestemmingen in Toscane zijn waar je je vakantie door kunt brengen. En als je daar nou bent, dan blijf je natuurlijk niet de hele vakantie bij de accommodatie. Dan trek je er lekker op uit, en laat het nou net zo zijn dat de mooiste steden in Toscane zijn.

Siena

“Oh, Siena, wat ben je mooi!” Wel honderd keer kan ik het zeggen. Siena is gebouwd op drie heuvels, en het is bijna te mooi om waar te zijn dat het dal ertussen samenkomt op het plein middenin Siena. Dit is waarschijnlijk het mooiste, meest authentieke plein ter wereld. De architectuur van Italiaanse gebouwen is sowieso al zo mooi dat je je ogen uit kijkt. Het Piazza del Campo is het middelpunt van de stad en vanuit hier kun je de Torre del Mangia beklimmen. Een toren van meer dan 100 meter. Als je hier bovenop staat, dan heb je een prachtig uitzicht over Siena. De absolute aanrader als je in Siena bent!

shutterstock_125571773

Florence

Elke Italië-gek die je vraagt welke stad in Toscane het mooist, zegt hoogstwaarschijnlijk Florence. Het is de hoofdstad van de regio en daardoor ook direct het meest bekend. Maar daar heeft deze romantische stad niet haar naamsbekendheid van. De architectuur, de sfeer, de romantiek. Florence heeft alles en dat voel je als je erdoor wandelt. Mijn persoonlijke favoriet in Florence is toch wel de Santa Maria del Fiore, de reusachtige kathedraal waar Florence om bekend staat. De schilderingen zijn zo nauwkeurig gemaakt, hier kun je uren rondneuzen!

shutterstock_64581202

Lucca

Lucca is de stad die mijn hart heeft veroverd (of eigenlijk, één van de steden). Lucca is subtiel en is niet alleen mooi om grote kerken en kathedralen, maar juist om de kleine straatjes. De gemoedelijke sfeer die je voelt als je door de steegjes en straatjes rondwandelt. Het gevoel dat je welkom bent en dat je veilig bent. Misschien komt dat wel deels omdat de stad is omringd door de oude stadsmuur die om heel Lucca gebouwd is. Het is gezellig en het voelt als thuis. Een echt vakantiegevoel krijg je hier in Lucca!

lucca-1097366_1920

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl