Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste stranden van Toscane

Van Marina di Carra in het noorden tot Monte Argentario in het zuiden

Warme zon, hoge golven, blauwe zee en wit zand: het ideale strand is in Italië niet moeilijk te vinden. Aan de Toscaanse kust is bijna elk strand wel een foto waard, waardoor veel stranden ook de “Bandiera Blu” hebben gekregen. Dat betekent letterlijk “blauwe vlag”, en dit kan een strand verdienen als het erg schoon is. Wat zijn de mooiste stranden in Toscane? Wij selecteerden vier adembenemende badplaatsen.

Marina di Carrara

Een kleine zeven kilometer van het Italiaanse plaatsje Carrara ligt het prachtige zandstrand Marina di Carrara. Het zand is erg fijn en voelt als zachte kussentjes onder de blote voeten. Aan de ene kant van het strand is wuiven groene dennenbomen, aan de andere kant golft de diepblauwe zee. Het water is helemaal schoon, zeker als je bedenkt dat er in de buurt een drukke haven is waar marmer op schepen wordt geladen. Dat is een typisch product uit deze streek, en het is mogelijk om een marmergroeve te bezoeken.

Door de goede bereikbaarheid kun je vanuit het strand aan nog veel meer interessante plekken een bezoek brengen. Denk aan de berg Campocina, de regio Piëmonte of de streek Lombardije. Bij Marina di Carrara ligt ook een grote parkeerplaats. Daardoor kun je makkelijk een dagbezoek aan het strand brengen. Ook zijn er lege plekken waar kampeerders een tent kunnen opzetten of een nachtje in de camper kunnen slapen.

Viareggio

Viareggio is de bekendste badplaats van Toscane, vooral vanwege het grootse carnavalsfeest dat hier elk jaar wordt gehouden. Het strand in het noorden van Toscane is prachtig: breed, schoon en met veel faciliteiten. Zo zijn er luxe hotels, bars, restaurants en natuurlijk ook prachtige glampings. Ook zijn er genoeg chique winkels te vinden. Op de boulevard van Viareggio kun je in de verkoelende avonden heerlijk wandelen, en kun je genieten van een oranje zonsondergang. . Viareggio heeft verder luxueuze hotels, bars, restaurants en deftige winkels, afgewisseld met een lange keten van soms exotische ogende badpaviljoens.

Het carnaval van Viareggio, dat in 1873 voor het eerst werd georganiseerd, is wereldberoemd. Vooral de optocht, met wagens waarop huizenhoge poppen staan, is een spektakel. Een gigantisch vuurwerk op vastenavond vormt de afsluiting. In de buurt van Viareggio zitten ook vele campings. Hier kunt u heerlijk vakantie vieren. Breng dan ook zeker een bezoek aan de jachthaven van Viareggio. In de zomermaanden liggen hier de mooiste jachten voor anker.

Marina di Capalbio

Dit prachtige strand staat in de Top 15 Guida Blu, en is daarmee een van de vijftien prachtigste plaatsen aan zee. Het strand heeft bars en restaurants, maar richt zich vooral op families. Je kunt ook bootjes huren en vissen op het prachtige, heldere water.

Vijf kilometer van de kust ligt het stadje Capalbio, heel klein maar met genoeg te doen. Zo is er een beeldentuin die is gebaseerd op tarotkaarten, en er is veel geschiedenis doordat de Romeinen al graag in het plaatsje kwamen.

Castiglione della Pescaia

Ook dit strand behoort met haar plek in de Guida Blu tot de vijftien mooiste stranden van Italië. Het enorme zandstrand is erg schoon, en de natuur is moeilijk te evenaren. Het strand ligt op een uitloper van de grote berg Pettriccio en gaat over in een prachtig groen bos. Daardoor kun je ook van de schaduw genieten op het strand.

Doordat Castiglione della Pescaia zo populair is, zijn er genoeg plekken waar je kunt overnachten, eten of drinken.

Zin gekregen in een luxe kampeervakantie in Toscane? Bekijk hier alle glampings in deze verrassende regio!

castiglionedellapescala

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl