Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een dagje Valence

In het zuidoosten van Frankrijk, aan de rand van de Drôme, ligt de stad Valence. Een rustige en overzichtelijke stad maar toch is hier genoeg te doen voor een leuk dagje uit!

Winkelen en eten

In Valence kun je goed winkelen. Middenin de stad ligt een klein winkelcentrum met de bekende ketens en overal in het centrum zijn leuke boetiekjes te vinden. Ook lekker eten is in Valence geen probleem. Aan de Boulevard Bancel zijn talloze restaurants en cafés te vinden met lekkere en goede aanbiedingen.

Museum en kathedralen

De oudste bezienswaardigheid van Valence is de Cathédrale Saint-Apollinaire. Meteen ernaast vindt je het Musée de Valence Art et Archéologie. Het museum is niet al te groot maar je vindt hier kunst voor iedereen. Van potten uit de tijd van de Romeinen tot moderne kunst, er is van alles te zien.

Mijn tip is het dakterras van het museum. Vanaf hier kun je van het mooie uitzicht over de Champs de Mars genieten. En met een beetje geluk kun je de fanatieke Fransen die dan hun favoriete sport beoefenen bekijken. Dat is natuurlijk pétanque, onder Nederlanders ook wel bekend als jeu de boules.

_mg_1046   _mg_1055_mg_1061

Le Parc Jouvet

Als je de trappen bij de Champs de Mars naar beneden loopt dan sta je in het grote park van Valence le Parc Jouvet. Hier lijkt heel Valence samen te komen. Van families met spelende kinderen, verliefde stelletjes, oudjes die een rondje gaan wandelen of pokémon trainers op zoek naar nieuwe pokémons. Ze zijn er allemaal. Het is een mooie plek om lekker in het gras te zitten en van het mooie weer of een picknick te genieten. Voor kinderen is er een leuke outdoor speeltuin met een trein die een rondje maakt door het park.

_mg_1017   _mg_1042

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl