Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ik ga op reis en ik neem mee…

5 tips voor het inpakken van een auto(vakantie)

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur! Tijd om de nodige spullen in te pakken. Helaas kan dat soms de nodige stress met zich meebrengen. Zelfs als je een luxe glampingaccommodatie hebt geboekt. Daarom vijf tips die het inpakken van de auto iets gemakkelijker maken.

Online inpaklijsten

Grote kans dat je hier al eens van hebt gehoord of er zelfs gebruik van hebt gemaakt, online inpaklijsten. Verschillende websites bieden op maat gemaakte inpaklijsten aan. Hier kun je onder andere aanvinken waar je naar toe gaat, in welke accommodatie je verblijft en wat voor activiteiten je van plan bent te ondernemen. Op die manier wordt er een gepersonaliseerde inpaklijst gemaakt van wat je allemaal mee moet nemen.

Neem niet te veel mee

Zo’n inpaklijst is ontzettend handig, maar vaak zijn we alsnog geneigd om onze halve inboedel mee te zeulen. Achteraf blijkt dan weer dat we de helft niet eens gebruikt hebben, al helemaal niet als je in een accommodatie verblijft waar van alles aanwezig is. Probeer daarom selectief te zijn. Dit scheelt ook in het gewicht van de auto, wat automatisch resulteert in minder brandstofverbruik. Kun je die bespaarde euro’s tijdens de vakantie spenderen! Een ander voordeel is dat je de ruimte die je over hebt, kunt gebruiken om de nodige souvenirs mee terug te nemen.

Instoppen

Het verschilt natuurlijk ontzettend per auto hoeveel ruimte er is voor jouw spullen. Zelfs al heb je zo je best gedaan om selectief te zijn, dan nog kan er gebrek aan ruimte zijn. Een tip om wat meer ruimte te creëren is om spullen in te stoppen. Zo kun je bijvoorbeeld kleding oprollen en in sokken of schoenen stoppen (voor mensen met stinkvoeten is dit echter niet aan te raden). Daarnaast is het handig om kleinere tassen te gebruiken in plaats van grote harde koffers. Deze kun je gemakkelijker opbergen.

Wat is er in de accommodatie?

Kijk van tevoren goed wat er in de accommodatie allemaal aanwezig is, zodat je dit niet onnodig meeneemt. Tegenwoordig hoef je namelijk vrijwel geen huishoudelijke spullen als een veger en blik, afwasteiltjes, afwasmiddel en vaatdoekjes, mee te nemen. En mocht je toch iets zijn vergeten dan is dat vast ook te koop in de plaatselijke supermarkt.

Wees duurzaam

Vaak neem je voor de lange autorit eten en drinken mee. Broodjes in boterhamzakjes, pakjes drinken, koekjes verpakt in plastic. Een tip is om alles in plastic bakjes en flessen te doen. Nou zou je denken; dat neemt toch juist extra ruimte in beslag? Klopt, maar een groot voordeel is dat je de bakjes en flessen tijdens de vakantie en de terugreis weer kunt gebruiken en daarnaast doe je ook nog wat goeds voor het milieu.

Heb jij nog inpaktips? Laat het weten in een reactie!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Den Branderhorst - Glamping.nl

Den Branderhorst

Achterhoek, Gelderland, Nederland

  • Toer de boer
  • Spelen in het heksenbos
  • Koeien knuffelen

In het Gelderse dorp Hengelo, midden in de Achterhoek staat Den Brandrhorst. Een kleinschalige melkveehouderij met zo'n 40 koeien en kalfjes.

Pagina delen

Glamping.nl