Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping aan de Côte d’Azur

Zwembroek, zonnebril en slippers. Meer heb je niet nodig tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Voor een echte zon-zee-strand-vakantie ben je in dit stukje Frankrijk absoluut aan het juiste adres. En wat is dan de leukste manier? Go glamping! Optimaal genieten van de gezelligheid van het kamperen, opgevuld met luxe en gemak.

Vier het leven aan de Middellandse Zee

De Côte d’Azur, ook wel Azurenkust genoemd, is de Franse en Monegaskische kust aan de Middellandse Zee. En inmiddels een populair vakantiegebied voor diverse soorten vakantiegangers. Het gebied is vooral geliefd bij mensen die de meest luxueuze en duurste plekken ter wereld kunnen betalen. Veel villa’s in het gebied behoren tot beroemdheden, die jij dan ook per ongeluk tegen het lijf kunt lopen natuurlijk. Vandaag de dag is de Côte d’Azur voor iedereen een perfecte vakantiebestemming.

screenshot-2016-11-07-at-15-07-33

Go glamping!

Campings genoeg. In alle soorten en maten. Ze liggen verspreid langs het hele kustgebied, maar de meeste vind je in en rondom Antibes en Fréjus. Logisch misschien, maar alsnog nuttig het op te noemen; de prijzen op campings vlak bij de stranden zijn over het algemeen hoger dan wanneer je meer landinwaarts gaat. De faciliteiten zijn uiteenlopend. Kleine kans dat je niet kan vinden wat je zoekt. Wil je zeker zijn van jouw ‘glamorous camping spot’, maak dan ruim van te voren een reservering. De maanden juli en augustus vormen samen het absolute hoogseizoen. Door de vakanties uiteraard, maar het mediterraanse klimaat zorgt deze tijd voor de beste weersomstandigheden.

Wat gaan we doen daar?

Ook al zou je iedere dag voor een andere activiteit kiezen, is de vakantie niet lang genoeg. Er is namelijk ontzettend veel te zien en te doen aan de Côte d’Azur. Naast lekker luieren op het strand, kun je natuurlijk gaan wandelen, fietsen en van alles bekijken. Ik zal een paar tips voor jullie onder elkaar zetten:

  • Promenade des Anglais: wandelpromenade kenmerkend voor Nice
  • Voel je een echte celebrity en ga Ferrari’s kijken en naar het casino Monte Carlo in Monaco. Met een beetje geluk wordt de Grand Prix gehouden
  • Bezoek het Picasso museum in Antibes
  • Leer alles over parfum in Grasse, ‘de hoofdstad van de parfumindustrie’
  • Het extreem luxe Villa Ephrussi de Rothschild. Tegenwoordig geopend voor bezoekers
  • Waterpark Aqualand bij Fréjus
  • Dure jachten, auto’s en moteren bekijken in Saint Tropez
  • Laat je ontroeren door het uitzicht vanuit het bergdorpje Èze. Ook vind je hier een exotische tuin bij de ruïnes van een oud fort
  • Ga per veerboot naar de Lerins eilanden bij Cannes
  • Corniche de l’Esterel: kustweg langs een nog redelijk ongerept stuk Côte d’Azur
  • Musée Matisse, met de grootste permanente verzameling van zijn werk

Geniet van het Franse leven

Ontspannen, nieuwe avonturen beleven en met elkaar genieten. Daarom ga je natuurlijk op vakantie. Tel daar de Franse keuken, een heleboel zonnestralen en groene palmbomen bij op en je bent helemaal voorzien. Glamperen aan de Côte d’Azur, geen enkele reden om niet te gaan.
 
Volg je ons eigenlijk al via Bloglovin?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl