Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping getest: Pomport Beach

Edwin Otto is reisblogger op vadersopreis.nl en heeft eerder dit jaar één van de drie Vacanceselect glamping-tester-vakanties gewonnen. Hij mocht samen met zijn vrouw en twee zoontjes een week een glampingvakantie testen op camping Pomport Beach in de Dordogne. Benieuwd hoe zij hun glampingvakantie in een luxe Safaritent hebben ervaren? Lees dan snel verder!

“Pap, waar springen de parapenters hier van een berg?” Tja, dat heb je als je je kinderen tot dusverre naar bergachtige gebieden hebt meegenomen… We zijn in het uiterste zuiden van de Dordogne op camping Pomport Beach, tussen de dorpjes Pomport en Sigoulés in. Voor ons is dit ook nieuw: heuvels in plaats van bergen en rust in plaats van actie. De vriendelijke receptioniste brengt ons naar de luxe accommodatie waar wij deze week zullen verblijven. Glamping met een hoofdletter G mag ik wel zeggen.

De glampingaccommodatie

Onze Safaritent staat te glimmen in de hete middagzon en de jongens rennen van opwinding door de tent heen. De grote bedden, de stortdouche en zelfs de compleet uitgeruste keuken worden bejubeld. Geen rommel in de tent, er is namelijk opbergruimte genoeg. Het houten terras met zithoek en picknicktafel maakt het buiten helemaal af. Dit wordt een heerlijk weekje. Eerst maar eens een koud pilsje op het terras.

Afkoelen in zwembad of meer

Met de warmte van deze week is het heerlijk afkoelen in het nieuwe buitenzwembad. Dit wisselen we af met het mooie zandstrand langs het meer op de camping. Ideaal voor waterratten als de onze. “Kom pap, wil je ons weggooien in het zwembad?” Onvermoeibaar zijn ze, gaan pas laat naar bed – nog steeds vroeg vergeleken bij de rest van de camping trouwens – en slapen als roosjes tussen de zonnebloemvelden.


De omgeving is schitterend, de witte koeien en de gele zonnebloemen steken fel af tegen de blauwe lucht en groene druivenranken. De zintuigen worden geprikkeld. Op één van mijn fietsrondjes in de omgeving kom ik welgeteld twee tractors en één eenzame fietser tegen en ik ben toch echt 2 uur zwetend onderweg geweest. Rust.

Sprookjeskasteel met 100 spellen

Chateau de Bridoire is een sprookjeskasteel op nog geen 10 kilometer van de camping. De jongens vinden vooral het labyrint spannend, opdrachten in een bos maken en proberen de route te vinden is het hoogtepunt van de dag, maar wel vermoeiend. De fut voor de 100(!) spellen die te doen zijn op het terrein van het ‘chateau’ is er bijna niet meer. Gelukkig is de meegebrachte lunch precies op tijd. Het levend ganzenbord en het zaklopen kunnen we natuurlijk niet overslaan.

Chateau de Bridoire, Dordogne-15

“Zitten hier haaien, pap?” We glijden als een mes door de boter over de Dordogne. Een tocht van 14 kilometer is prima te doen voor onze jongens. De natuur en het heerlijke water maken dit een prima uitje, en ook al zo dichtbij de camping. Startpunt is Gardonne, 12 kilometer slechts.

De week vliegt voorbij, je hoeft de camping nauwelijks af, als zwemmen en relaxen je ultieme vakantie is, zit je hier perfect. Maar dan mis je wel wat. Vertier genoeg in de omgeving. We gaan de Safaritent missen, net als de camping. We zijn het er allemaal over eens: dat Glamping heeft toch wel iets.

Meer over Edwin Otto: www.vadersopreis.nl

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pomport Beach

Dordogne, Frankrijk

  • Hartje Dordogne
  • Mooi zwemmeer
  • Nieuw aquapark

Centraal gelegen en toch heerlijk rustig! Pomport Beach is een heerlijke bestemming voor het hele gezin in het hart van de Dordogne.

Pagina delen

Categorieën

Falkenborg

Achterhoek, Gelderland, Nederland

  • Met natuurlijk aangelegde vijver
  • Pittoreske plaatsen Ruurlo, Groenlo en Borculo in de buurt
  • Leuk voor kids van alle leeftijden

Even zin om niets anders te doen dan tot rust komen? Breng een bezoek aan minicamping Falkenborg in Beltrum. Hier geniet je met volle teugen!

10

Lanterna

Familie de Lange - van der Wiel, 4 december 2018

Mooie en schone camping

Mooie, schone caming. Hele gastvrije mensen. Groot maar toch merk je daar weinig van. De rust viel ons erg op! Vele strandjes om uit te zoeken. Leuke uitstapjes in de buurt.

Tips in de omgeving

Poreč, Rovinj, aquapark, wijngaarden, boottochten vanaf Poreč.

Bezocht Lanterna in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl