Glamping in de buurt van Ravenna

De stad van historische en culturele meesterwerken’ of ‘dé economische en culturele stad van Italië’, allemaal benamingen die behoren tot Ravenna. Cultuur en historie kenmerken Ravenna. Als je door de stad loopt, zie je overal prachtige basilieken met mozaïeken uit de 5e en 6e eeuw. Een droom voor de geschiedenisliefhebber! De sporen van het Romeinse Rijk zijn namelijk in deze stad goed zichtbaar. Het verbaast je waarschijnlijk ook niet dat er maar liefst 8 gebouwen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! Een minder bekende en bezochte stad door toeristen, maar zeker een stad die de moeite waard is om een dagje tijdens je vakantie in rond te dwalen. En wat is dan fijner om dat vanaf een luxe glamping te doen? In dit blog lees je meer over glamping in de buurt van Ravenna.

Vigna Sul Mar

Direct aan de Adriatische zee vind je deze mooie familiecamping. Van de vijf campings in dit blog, ligt Vigna Sul Mar het verst van Ravenna af. Je bent 40 minuten rijden in Ravenna, een prima afstand voor een dagje op stap.

Je verblijft hier in een luxe Lodgetent, met een eigen toilet en een douche! Stel je voor dat je in deze tent overnacht, met een grote veranda voor de tent om ’s ochtends rustig wakker te worden met de zeegeluiden op achtergrond. Of in de avond nog lekker een wijntje drinken met de kaarsjes aan om daarna in een comfortabel bed in slaap te vallen. Heerlijk toch?

lodgetent deluxe

Spina Camping Village

Spina Camping Village ligt iets zuidelijker dan Vigna Sul Mar en daardoor dichterbij Ravenna. Net als de meeste campings aan de Adriatische kust, spring je vanaf deze camping haast direct in de zee. De camping heeft een bar op het privéstrand, perfect om een hele dag te verblijven. Als je liever in een zwembad zwemt, is dat ook geen probleem. In 2014 hebben de eigenaren een nieuw zwembad aan laten leggen met grote glijbanen en een kindergedeelte. Dat betekent natuurlijk waterpret met het hele gezin!

Op Spina Camping Village kun je ook een Lodgetent Deluxe boeken met een eigen douche en toilet.

spina village camping

Camping Village Adria

Als we nog iets zuidelijker gaan, nog dichter op Ravenna, vinden we Camping Village Adria. Naast dat deze camping aan het strand ligt, is er ook genoeg te doen in de natuur. De bosrijke omgeving leent zich perfect voor een dag wandelen of fietsen. De camping ligt op 20 afstand van Ravenna, net te ver om te fietsen, maar met de auto een perfecte afstand!

De Lodgetenten zijn populair, want ook op Camping Village Adria kun je een luxe Lodgetent boeken. Of overnacht je liever in een luxe stacaravan? Want die mogelijkheid is er ook!

camping village adria

Adriano Camping Village

Een luxe Lodgetent onder de bomen? Adriano Camping Village ligt op een loopafstandje van het strand af, maar dat drukt de pret niet. De omgeving is prachtig en je bent al goed beschermd tegen de zon, die in de middag scherp kan branden. De camping heeft wel een privéstrand met een bar en een speelplaats voor de kinderen. Heerlijk om een hele dag op het strand te vertoeven!

Adriano Camping Village

Marina Camping Village

Last, but not least; Marina Camping Village, op slechts 10 km van Ravenna. De glamping accommodatie is ook hier een luxe Lodgetent. De camping is helemaal familiegericht, met een kinderbad, een animatieteam en een groot podium voor shows is dit de camping voor het hele gezin!

marina camping village

 

Er zijn volop keuzes om te glamperen in de buurt van de culturele stad Ravenna. Weet jij al waar je heengaat?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl