Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Midweekje Porto

Meer dan alleen zon, zee en strand!

Naast zon, zee en strand heeft de één na grootste stad van Portugal ook nog de rivier de Douro en een karakteristieke binnenstad. Porto heeft eigenlijk alles wat je maar kunt wensen en bedenken. Ik ben er vijf dagen geweest en ik deel graag mijn hoogtepunten met jullie!

IMG_6112

Ponte Luís I

Porto staat bekend om al haar bruggen, wel zes om precies te zijn. De Ponte Luís is de bekendste en verbindt de stad over de rivier. Langs de kade staan er genoeg boten klaar die je voor een uurtje meenemen over de rivier langs alle zes de bruggen. Lekker in het zonnetje over de licht golvende rivier varen met Engels ingesproken informatie over de bruggen. Voor degenen zonder hoogtevrees gaat er een gondel voor vijf euro vanaf de overkant van de rivier omhoog naar de top van de brug. Hier kun je overheen lopen met een prachtig uitzicht over beide kanten van de stad en de rivier. Je komt vervolgens uit bij het hoogste punt van Porto, zodat je vanaf boven de stand kunt bezichtigen. Dit is trouwens een goede tip: begin bovenaan en loop dan naar beneden!

Unknown

Port Tour

Wie in Porto is moet natuurlijk Port proeven! Nou zijn er verschillende Port kelders in Porto zelf, maar de echt kenners zeggen: ‘Hoe verder de proeverij landinwaarts is, hoe beter de wijn!’ Dit komt doordat de temperaturen oplopen naarmate je verder van zee gaat. Vlak bij zee worden de lichtere wijnen gemaakt, zoals de bekende Portugese ‘Green Wine’, wat ook een echte aanrader is! Een heel licht bubbelend wijntje, heerlijk in combinatie met vis. Verder van zee, waar het net iets warmer is, worden de rode wijnen gemaakt. Nog verder in de bergen loopt de temperatuur op en vind je de port wijngaarden. Wil je nou echt de hitte en droogte in (lees: 50 graden) dan kom je bij de olijfgaarden.

Ik doe zelf een tour van een dag, waarbij we 3 wijngaarden bezoeken. Om half 9 word ik opgehaald bij het hotel en om 8 uur word ik netjes afgezet. In een groep van acht toeristen zitten we om half 10 al lekker aan ons eerste glaasje port. De georganiseerde lunch is bij een typisch Portugees visrestaurant in een klein dorpje aan de rivier. Naast de drie proeverijen zit er ook een boottour bij inbegrepen. Een hele leuke, leerzame en lekkere ervaring! De gids is Portugees en kunnen we dus al onze vragen over de omgeving en het land stellen. Zeker een aanrader om een dag vrij te houden voor een georganiseerde tour.

Unknown33

Stadsstrand van Matosinhos

Naast de stad en de rivier heb je ook nog het strand dichtbij Porto! Lekker ontbijten aan de boulevard, wandelen langs het strand en zonnen. Praia De Matosinhos, een prachtig breed, niet te druk, wit strand met een briesje waardoor het goed uit te houden is. Binnen een half uurtje brengt bus 500 je voor €2,50 vanaf Porto direct naar dit strand. Een leuke rit waarbij je de de rivier de Douro ziet uitmonden in de Atlantische Oceaan.

IMG_6201

Restaurants in en rond Porto

Restaurants zijn er in Porto genoeg, maar om nou een typisch lokaal restaurant te vinden moet ik wat meer moeite doen. En zijn vooral veel toeristische tentjes die hamburgers en tosti’s aanbieden. Hiervoor ga je natuurlijk niet naar Portugal, dus ik ben via lokale bronnen opzoek gegaan naar de bijzondere restaurantjes met heerlijke lokale gerechten. Hier een lijstje met de beste restaurants!

Cantina 32 – Leuke inheemse gerechten om te delen, midden tussen de locals en zeker aan te raden voor stellen. Wel even van te voren reserveren voor een plekje!

Comme Ca – Lekker eten in een leuke omgeving voor een lachwekkend lage prijs!

Galeria de Paris – Een buffetrestaurant met aparte inrichting en entertainment zoals een pianist en acrobaten. In dit restaurant raak je niet uitgekeken.

Rota do Cha – Een plek die je zelf nooit zou vinden; een hele mooie binnentuin waar simpele kleine gerechten worden aangeboden zoals sandwiches en taart. De thee die hier wordt geserveerd is overheerlijk en ze hebben wel meer dan 300 soorten om uit te kiezen!

O Valentim (in Matosinhos) – Voor verse vis moet je natuurlijk naar de zee! Een menu voor de visliefhebber, maar ook een aantal vleesgerechten.

Andere activiteiten

Sea Life Porto
Voor de visliefhebbers die vissen liever zien zwemmen dan op hun bord. Een relatief klein aquarium met een huiselijke sfeer. Medewerkers lopen rond om alle vragen te beantwoorden, wat meer interactie creëert dan alleen een informatie schermpje. Medewerkers lieten mij een zee-egel, zeester en een zeekomkommer aanraken. Leuk voor gezinnen met kinderen, maar ook voor afwisseling van de vakantie. De entree tickets zijn niet duur (vanaf €7) en met bus 500 stap je zo voor de ingang van het aquarium uit!

FullSizeRender[1]

Mall

Naast de bekendste winkelstraat, Rua Santa Catarine, zijn er twee grote malls in de buurt van Porto. El Corte Inglés de Gaia is een enorm winkelcentrum met 8 verdiepingen en ze verkopen alles wat je je maar kunt bedenken. Speciaal voor toeristen bieden ze een kortingspas aan en een gratis shuttle terug naar je hotel! Bereikbaar met metro of taxi. Norte shopping is ook een erg leuke mall met veel merken. Deze ligt noordelijke van de stad richting het vliegveld en je komt er via bus 205, 504, 507 en 601, via de metro of de taxi. Makkelijk te bereiken en leuk shoppen! Ook bieden beide malls leuke Portugese merken aan, dus kleine kans dat je iemand met Nederland met dezelfde schoenen ziet lopen.

Genoeg te doen en te zien dus! Zeker een aanrader voor iedereen die van lekker weer, cultuur, strand, stad, eten en Port houdt!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Europing

Familie Kuijpers, 16 februari 2016

Rome in de buurt

Mooi gelegen, grotendeels in het bos, direct aan een mooi zandstrand. Het zwembad is fijn met voldoende ligbedden. Het restaurant is goed. Er is een voetbal-grasveld. De supermarkt biedt wat nodig is. Nadeel is wel de hoge prijs voor de huur van een tennisbaan en het kunstgras voetbalveld. Ook is het een nadeel dat er geen gratis wifi is. De camping ligt ver van Tarquinia en andere bewoonde gebieden dus om op pad te gaan heb je altijd de auto nodig (fietsen is niet aan te raden op de landwegen die slecht geasfalteerd zijn en waar auto’s hard rijden).

Bezocht Europing in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Twitter


Glamping.nl