Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste eenvoudige fietstochten in de Franse bergen

Frankrijk staat wereldwijd natuurlijk bekend om de Tour de France. Zoek op Google naar fietstochten in Frankrijk en je wordt overspoelt met uitdagende, hoge en steile fietsroutes voor de ervaren mountainbiker. Nou is niet iedereen die op vakantie naar Frankrijk gaat klaar voor zo’n tocht, dus zet ik voor jullie drie fietsroutes in het licht die ook voor de wat minder ervaren fietser te overzien zijn!

Een mountainbike noemen ze in het Frans een Vélo Tout Terrain (VTT). Hiervoor zijn speciale routes uitgestippeld die op niveau te kiezen zijn. Een goede tip is wel om een eigen fiets mee te nemen, omdat desondanks de vele fietsroutes er niet altijd even veel fietsaanbidder te vinden zijn. Tegenwoordig zijn veel fietsen ook met elektrische ondersteuning te verkrijgen, wat het voor iedereen mogelijk maakt om een fietstocht in de bergen te maken.

10069939153_a146b17807_b

Fietstochten in Samoëns

Dit is een bekend Frans dorp onder de wintersporters, maar nog niet zo ontdekt in de zomer tijden. In de zomer is dit plaatsje een leuke optie om te verblijven, vooral als je van fietsen houdt! Samoëns ligt in het Grand Massif, wat een plaatje op zich is. Met 188 kilometer aan fietsroutes en paden voor beginners, gevorderden en experts, maakt het dit gebied toch het perfecte fietsgebied?!

Fietstochten in Val D’Isère

Een plaatsje in het departement Savoie in de Franse Alpen. Ook dit is ’s winters een skigebied, maar zomers de ideale bestemming voor fietsers. Er zijn veel routes aangegeven en bij het office du tourisme bieden ze veel routes aan. Dit gebied biedt je 150 kilometer met levels voor elke mountainbiker.

Fietstochten in Pralognan la Vanoise

Ook dit is weer een ski plaats in de winter, gelegen in de regio Rhône-Alpes in de Franse Alpen. Een authentiek plaatsje met veel charme waar je al iets meer ervaring moet hebben voor de mountainbike routes. Deze plek biedt wel veel fietsverhuur aan, omdat het al wat meer ontdekt is door de mountainbikers. Veel fietsroutes voor de gevorderde en expert.

pralognan-la-vanoise_73

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Camping l’Ardechois

Ardèche, Frankrijk

  • Rustig gelegen
  • Natuurrijke omgeving
  • Persoonlijk karakter

Camping l’Ardechois is een rustig gelegen, kleine vijf-sterren familiecamping in een natuurlijke omgeving direct aan de Ardèche.

Pagina delen

Categorieën

Domaine les Bois du Bardelet

Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Echte kindercamping
  • Bosrijke omgeving
  • Recreatiemeertje en visvijver

Een luxe camping in de mooie Loirestreek, met voldoende te beleven voor jong en oud. Geniet van wellness en de bosrijke omgeving.

Glamping.nl