Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste stadjes rond het Gardameer

Lago di Garda, het grootste, noordelijkste meer van Italië, en misschien ook wel de mooiste. Omgeven door prachtige natuurverschijnselen als watervallen, rotsen, botanische tuinen, natuurparken, de Alpen… Het goudgele strand en azuurblauwe water maakt het helemaal een toplocatie voor een kampeervakantie. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de pittoreske dorpjes en stadjes die rondom het meer liggen. Vijf van de mooiste stadjes rond het Gardameer licht ik voor je uit! Welk is jouw favoriet?

Riva del Garda

Het op één na grootste – en meest noordelijke – stadje aan het Gardameer is Riva del Garda. Je vind er een prachtig, lang, strand en een mooi historisch centrum met de kenmerkende Torre Apponale en ook de barokke kerk Chiesa Dell’Inviolata is de moeite waard. Het moderne deel van de stad is een walhalle voor shopliefhebbers! Door de noordelijke ligging heeft Riva del Garda aan ander klimaat met meer wind, waardoor het een aantrekkelijke plaats is voor liefhebbers van de watersport.

Lazise

Lazise is een prachtig middeleeuws dorpje aan het oosten van het Gardameer. Eén van de mooie bezienswaardigheden is de oude haven. Klein, knus en kleurrijk, met leuke terrasjes waar je de lekkerste ijsjes kunt eten, en lokale wijnen kunt proeven. Het oude centrum is grotendeels autovrij. Dat maakt het extra lekker wandelen door de winkelstraatjes en over de pleinen. Wat je niet moet missen is de San Niccolò kerk, aan de zuidkant van de haven, uit de twaalfde eeuw. Het kasteel en de stadsmuren maken het middeleeuwse plaatje van Lazise compleet.
gardameer-italie-001

Sirmione

De oude Romeinen waren ook al gek op het Gardameer, dit zie je bijvoorbeeld terug aan de zuidkant van het meer, waar de restanten van een oude Romeinse villa te vinden zijn: de grotten van Catallus. Deze restanten liggen in het plaatsje Sirmione, gelegen op een schiereiland. Dit plaatsje heeft naast de grotten van Catallus een mooie historische binnenstad met sfeervolle straatjes en een prachtig kasteel genaamd Castello Rocco Scaligera. Tip: vanuit de toren van het kasteel heb je het mooiste uitzicht over de stad!

Salò

Aan de westelijke oever van het meer ligt het pittoreske Salò. De boulevard van deze badplaats is niet lang geleden verlengd, wat het mogelijk maakt om langs het water van het begin tot het einde van Salò te wandelen. Het oude centrum achter de boulevard is geheel autovrij en bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en pleintjes. Je vindt hier veel gezellige winkeltjes en terrasjes waar je kunt genieten van het lekkerste Italiaanse ijs. Leuk: de lokale markt op zaterdagochtend! Een must see is het eeuwenoude stadhuis met de naam Palazzo del Podestà.

Desenzano del Garda

Last but not least: de populaire badplaats aan de zuidkant van het meer: Desenzano del Garda. Een populaire stad die wordt beschouwd als de hoofdstad van het Gardameer, waardoor het er vaak een drukte van belang is. Een trekpleister is de antiekmarkt die eens per maand gehouden wordt. Verder vind je er leuke boetiekjes maar ook dure winkels van merken als Versace en Armani. Maar behalve als winkelparadijs is de stad ook bekend om het bruisende uitgaansleven, Desenzano heeft een lange boulevard vol gezellige bars en restaurants.

Glamping aan het Gardameer?

Dat kan! Er zijn zeven verschillende glampings rondom het Gardameer. Voor elk wat wils! Bekijk alle camping aan het Gardameer hier!
gardameerweekend

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Weekend Glamping Resort

Gardameer, Italië

  • Zwembad met prachtig uitzicht
  • Sprookjesachtig uitzicht op Salò
  • Sportvelden en fietsverhuur

Direct aan het Gardameer, midden tussen de olijfbomen vind je Weekend Glamping Resort. Een gezellige vier sterrencamping voor het hele gezin!

Pagina delen

Baia Verde

Gardameer, Italië

  • Echte kindercamping
  • Pal naast het Gardameer
  • Zicht op de bergen

Een echte kindercamping aan het Gardameer. Kom zelf tot rust terwijl de kids zich vermaken met het animatieteam!

Twitter


Glamping.nl