Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Puy du Fou: prijswinnend park in Frankrijk

Met Disneyland Parijs als concurrent val je algauw in het niets natuurlijk. Toch is Puy du Fou, in het hart van de Vendée, misschien nog wel spannender dan Mickey en Minnie Mouse samen. Niet voor niets neemt het park in april van dit jaar een internationale prijs in ontvangst, die in november werd toegekend aan Puy du Fou.

Puy du Fou, wat?

Puy du Fou is geen park dat zich kenmerkt door wilde achtbanen en draaiende attracties. Nee, het onderscheid zich in hun onderwerp, namelijk historische tijdperken. Op spectaculaire wijzen worden verhalen verteld aan bezoekers. Puy du Fou begon ooit, in 1978 om precies te zijn, als openluchtbioscoop, onder de naam Cinéscénie.

Inmiddels is Puy du Fou uitgegroeid tot een van de meest bezochte attractieparken van Frankrijk en won het twee keer de prijs voor het beste park ter wereld. Het draait bij Puy du Fou het meest om de vele voorstellingen die worden opgevoerd, uiteraard in de open lucht. Maar er is nog veel meer. Zo is er een 19e-eeuwse stadje, een fort, een Middeleeuwse stad en een 18e-eeuws dorpje nagebouwd, en zijn er voor de kinderen de springende waterstralen, een speelkasteel en een dierenlabyrint. Om tot rust te komen zijn er ook een aantal natuurgebieden gecreëerd.

Thea Award voor De Geliefden van Verdun

Dat Puy du Fou een bijzonder park is, is wel gebleken aan het aantal prijzen dat het al gewonnen heeft. Sinds november mag het park daar de Thea Award bij optellen, die op 16 april van 2016 in Los Angeles wordt overhandigd. De prijs wordt uitgereikt voor de show ‘De Geliefden van Verdun’ die in 2015 werd gecreëerd.

Al meer dan 16 jaar belonen de Thea Awards, de zogenaamde Oscars van de sector van de vrijetijdsparken, grote successen in de wereld van entertainment van over de hele wereld.

puy-du-fou-frankrijk-001

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Domaine de Champé

Vogezen, Elzas, Frankrijk

  • Prachtige zwembaden
  • Sauna en hammam
  • Animatie in het hoogseizoen

Gelegen in de prachtige Vogezen, met een mooi (binnen)zwembad, sauna en hammam! Heerlijk relaxen dus, op camping Domaine de Champé.

Pagina delen

Domaine les Bois du Bardelet

Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Echte kindercamping
  • Bosrijke omgeving
  • Recreatiemeertje en visvijver

Een luxe camping in de mooie Loirestreek, met voldoende te beleven voor jong en oud. Geniet van wellness en de bosrijke omgeving.

Glamping.nl