Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Lille

Zo dichtbij, maar toch zo ver weg

Net over de grens van België, op zo’n drie uurtjes rijden vanaf Nederland, vind je de Franse stad Lille, ook wel Rijsel genoemd. In Lille woont een Frans vriendinnetje van mij die ik drie dagen ben gaan bezoeken. Hier een blog over de leukste inside tips van een tour door de stad met een echte Lilloise!

schermafbeelding-2016-10-18-om-11-03-23

Shoppen!

Winkelen kun je natuurlijk overal doen, maar persoonlijk vind ik dit veel leuker in het buitenland; andere merken, collecties en stijlen. In Lille vind je verschillende winkeltjes die wij niet in Nederland hebben. Voorbeelden zijn Undiz, Jennifer, Sephora en Naf-Naf. Een bekend winkelcentrum is Lille is Euralille. Hier vind je verschillende winkels van de H&M en de Zara tot de Sephora en de Yves Rocher. Voor een winkel-break hebben ze dé bekende Franse broodjeszaak Paul en de net uit Amerika overgekomen Starbucks. Naast Euralille heeft de stad nog een ander winkelcentrum genaamd Le Printemps. In tegenstelling tot Euralille met verschillende winkelketens is Le Printemps een open warenhuis wat te vergelijken is met de Bijenkorf. De winkelcentra zijn op 10 minuten loopafstand van elkaar en dus makkelijk te doen op één dag.

Marktjes in Lille

Franse marktjes zijn erg gewild onder Nederlandse toeristen, dus bij deze de leukste markt van Lille: Marché de Wazemmes. Dit is één van de grootste markten van Frankrijk en je vindt er van alles: fruit, groenten, brood, kleding, schoenen, sieraden, stoffen, beauty producten, bloemen, exotische producten en woonaccessoires. De markt voelt lichtelijk Arabisch aan door de exotische kleuren en geuren. De markt vindt plaats op dinsdag, donderdag en zondag en is gebouwd om een binnenhal waar verse regionale producten worden verkocht zoals kaas, vlees en gebak. Zeker de moeite waard om er een paar uurtjes rond te lopen!

Culinaire specialiteiten

Het noorden van Frankrijk biedt veel culinaire specialiteiten waar je maar net vanaf moet weten. Toch zijn er veel Nederlandse invloeden overgekomen naar Lille waarvan de inwoners denken dat dit typisch Noord-Frans is, zoals de frikadel en de haring. Wat je zeker moet proberen is la flamiche au maroilles, wat wordt gegeten met frietjes en iets wegheeft van een quiche. De meeste gerechten uit Lille worden gecombineerd met friet, wat zij ook weer zien als hun specialiteit.

Al met al is Lille een leuke stad om één of meerdere dagen door te brengen. Het is niet ver van huis en geeft je toch het vakantiegevoel door de Franse taal en cultuur!

schermafbeelding-2016-10-18-om-11-05-19

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl