Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Top 3 shopsteden van Spanje

Oh, prachtig Spanje! Dat is nou één van die landen waar je alles hebt: de natuur is er prachtig, je vindt er volop mogelijkheden om de cultuur te leren kennen en het klimaat is ook nog eens heerlijk! Voor de historische liefhebbers, waaronder ikzelf, zijn er in alle steden prachtige oude gebouwen te vinden. De cultuurliefhebber dompelt zich onder in tangolessen en de eters, tja… Die vermaken zich helemaal overal! Maar waar moet je zijn als je eens goed wilt shoppen? In dit blog neem ik je mee naar de 3 beste shopsteden van Spanje!
shutterstock_60752392

Barcelona

In Barcelona vind je genoeg winkels voor eigenlijk iedereen. De grote, dure merken zijn er, maar er zijn ook genoeg winkelcentra waar je de leukste winkeltjes tegenkomt. Een leuk feitje: na de feestdagen en in de zomervakantie komen er vlagen van kortingen. Een goed idee om die data dus in de gaten te houden als je een weekendje wilt shoppen in Barcelona.

Waar moet je zijn? Er zijn een aantal straten die je niet mag missen: Passeig de Gràcia, Portal de l’Àngel, Avinguda Diagonal en Rambla de Catalunya. Als je meer fan bent van de vintage winkeltjes, moet je naar El Born of Gràcia. Het centrum voor de kleinere, lokale winkeltjes. Grote kans dat je hier iets vindt dat bijna niemand anders draagt!

Madrid

Natuurlijk heeft hoofdstad Madrid ook de ‘standaard’ winkelcentra waar je alles kunt kopen wat je maar wilt. Een leuk winkelcentra is Princípe Pío, dit zit in een oud gebouw in het noorden van de stad. Het oude karakter straalt uit in alle winkeltjes, je hebt hier dus een hele andere beleving dan een modern winkelcentra. Winkel je liever in een grote winkelstraat? Dan moet je naar Calle Fuencarral, de meeste toffe winkelstraat van Madrid!

Maar waar je echt heen moet gaan in Madrid, zijn de overdekte markten. Deze mercado’s vind je in elke wijk van de stad en het leukste hiervan is dat deze zich aanpassen aan de stijl van de wijk. De gezellige wijk Lavapiés, waar het lijkt alsof alle culturen uit de hele wereld samenkomen, heeft het Mercado Antón Martín en een rommelmarkt El Rastro. Die vind je in de meer chique buurten niet.

shutterstock_176891969

Valencia

Valencia is een stad waar oud en nieuw door elkaar zijn gebouwd. Je vindt er de meest hypermoderne gebouwen, maar ook de prachtige oudere gebouwen. En dat maakt het shoppen ook erg leuk! In de moderne buurt vind je de grote winkelcentra en de dure merken. Terwijl je, in de oudere buurt, het gezellige Spaanse leven tegemoet gaat. Hier vind je de lokale boetiekjes en de vintage winkeltjes.

Deze winkeltjes vind je vooral in de wijk El Carmen. Zeker de moeite waard om erop uit te gaan en deze wijk door te struinen! Trek er wel lekker een dag voor uit, want dat zul je zeker nodig hebben. Voor de moderne winkelstraat moet je op de Calle Colon zijn, daar vind je de bekende merken.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl