Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vijf leuke Italiaanse shopsteden

Italianen hebben gevoel voor stijl, that’s a fact! Bekende modemerken als: Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Gucci, Prada en Versace, zijn afkomstig uit dit land. Het is dan ook niet zo gek dat je in dit land fantastisch kunt winkelen. Van luxe modemerken en grote modeketens tot aan leuke boetiekjes, deze vijf Italiaanse shopsteden hebben het allemaal!

Milaan

Milaan, hoe kan het ook anders? Ik kan gerust zeggen dat dit een van de beste shopsteden ter wereld is en dus automatisch van Italië. Deze stad is werkelijk een walhalla voor modeliefhebbers. Zowel op straat als in de winkels kom je de meest prachtige creaties tegen. Wil je hier helemaal losgaan? Dan moet je in de oude binnenstad wezen. Hier vind je de drukke winkelstraten, pleinen en warenhuizen die je naar binnen lokken. De meest populaire winkelstraat is toch wel Corso Vittorio Emanuele II, waar je ontzettend veel modeketens kunt vinden. Iets verderop vind je straten als Corso Buenos Aires, hier vind je ook wat lokale boetiekjes. Voor meer pracht en praal en vooral meer luxe moet je in Via Monte Napoleone en Via della Spiga zijn. Hier wachten de designertassen en haute couture jurken op een nieuwe eigenaar.

Rome

De hoofdstad van Italië heeft naast mooie culturele hotspots ook een leuk aanbod qua winkels. In de drukke straat Via del Corso vind je verschillende bekende ketens en souvenirwinkels. Een iets minder bekende straat is Via Cola di Rienzo, hier zijn het leuke winkels en horeca die het straatbeeld bepalen. Naast dat heeft Rome ook veel winkelcentra die de moeite waard zijn. In La Romanina vind je werkelijk alles. Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar op bijvoorbeeld een regenachtige dag kun je je er prima een paar uurtjes vermaken.

Florence

De drukke en vooral grote winkelstraten zoals die in Milaan en Rome te vinden zijn, vind je in Florence minder, maar dat maakt het absoluut niet minder leuk om hier te winkelen. Sla hier vooral straatjes als Via Por Santa Maria, Via Cerretani en Via delle Terme niet over. Een groot voordeel aan deze stad is dat alles op steenworp afstand van elkaar ligt en verbonden wordt door verschillende bruggen.

Venetië

Een stad waar vrijwel alles wordt verbonden door bruggetjes is het prachtige Venetië. Hier komt menig toerist met name voor een lekker dagje struinen. Echter biedt ook deze stad een winkelaanbod dat bestaat uit meer dan souvenirwinkels. Rond het Piazza San Marco vind je enorm veel souvenirwinkeltjes, maar ook veel leuke unieke boetiekjes. Een aanrader is de wijk Cannaregio, waar met name in Strada Nuova veel leuke en unieke winkeltjes te vinden zijn. Naast leuke souvenirs en kleding, zijn hier ook delicatessenzaakjes te vinden. Een andere wijk waar het goed vertoeven is, is Campo Santa Margherita. Hier is het voor Venetiaanse begrippen rustig. Veel kledingwinkels tref je hier niet. Wel leuke lokale zaakjes en fijne trattoria, waar je heerlijk kunt neerploffen na al dat struinen.

Verona

Hoewel deze stad voornamelijk bekend staat om haar Arena en (het balkon van) Romeo en Julia, is dit ook een stad waar je als toerist de nodige souvenirs en kleding kunt shoppen. Vlakbij de Arena vind je Via Mazzini, dé winkelstraat van Verona. Door de drukte (vooral in het hoogseizoen) is het niet aan te raden, maar kijk vooral ook even naar boven. De panden zijn werkelijk plaatjes. In deze straat vind je van alles wat; van luxe merken tot aan bekende modeketens en van boetiekjes tot aan winkels vol kunst. Ook de straat Via Capello is een aanrader. Naast de vele souvenirwinkeltjes zijn hier namelijk ook leuke kleinere zaakjes en delicatessenwinkels, plus in een zijstraatje vind je het wereldberoemde balkon.

Nog wat laatste tips

Tot slot nog wat tips. Als je naar een Italiaanse stad gaat om te winkelen, in plaats van bekende hotspots te bezichtigen, sla dan vooral de zijstraatjes in. Hier vind je vaak de meest unieke en bijzondere lokale zaakjes, in plaats van de al bekende winkels. Daarnaast is het een aanrader om op een dag te gaan wanneer er lokale markten zijn. Hier loopt namelijk vaak de lokale bevolking en koop je plaatselijke lekkernijen en leuke en vaak goedkopere souvenirs. En mocht het nou een regenachtige dag zijn dan biedt Italië naast de mooie steden ook veel overdekte winkelcentra. Deze winkelcentra zijn niet te vergelijken met de Nederlandse varianten. Ze zijn vaak erg groot en je vindt er werkelijk alles; van kledingwinkels en sportzaken tot aan grote supermarkten en verschillende horecagelegenheden. Een aantal aanraders, voor toeristen die in het noorden van Italië verblijven, zijn: Il Leone in Desenzano del Garda en La Grande Mela bij Lugugnano di Sona (waar zelfs een bioscoop is te vinden). In zulke centra kun je je prima een (mid)dagje vermaken!
garda-lake-shopping

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl