Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waarom je moet kiezen voor glamping in Toscane

Houd je van de luxe van een hotel of appartement, maar ook van de rust en ruimte op een camping? Dan moet je zeker voor glamping kiezen, want dit is de ideale combinatie van kamperen en luxe. Zoals het voor de meeste mensen een lastige keuze, zal dat voor jou wellicht ook zo zijn, want wáár ga je dan je glamping plekje kiezen? Dit moeilijke dilemma kan ik hopelijk snel voor je oplossen want ik zeg: Toscane! Waarom dan precies? Dan licht ik verder ik dit blog toe.

Natuurschoon in Toscane

De groene, glooiende heuvels van het landschap van Toscane lachen je toe. De geur van olijfbomen en zonnebloemvelden komen je tegemoet. Als je aan het reizen bent, ruik je al de natuurlijke geur van het landschap en zie je de lieflijke stadjes en dorpjes in de verte liggen. Elk tripje naar een andere stad is een soort schilderij wat je voor je ziet: tussen het heuvellandschap liggen de dorpjes verspreid en dat maakt het reizen door Toscane ook nog eens een feest.

Grotere steden

Elke stad en elk dorp heeft zijn compleet eigen bijzondere sfeer. Ga je naar Pisa, dan maak je natúúrlijk een foto bij de Toren van Pisa en geniet je van de schoonheid van het bouwwerk. In Siena is het Piazza del Campo het kunstwerk van de stad. Op Piazza del Campo wordt namelijk twee keer per jaar het Palio van Siena gehouden: een paardenrace. Op het plein zie je vaak voetballende kinderen en toeristen of locals die zittend op het plein een broodje eten. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Voor meer cultuur ga je naar Florence, want hier vind je cultuur op elke straathoek.

siena

Kleinere dorpjes

Zoek je het juist wat meer in de kleinere steden of dorpjes, breng dan een bezoekje aan het fascinerende Lucca, waar je de stadsmuren kan beklimmen en er een onvergetelijke wandeling overheen kan maken. Een dagje naar Volterra staat daarnaast gelijk aan een dagje genieten van de smalle straatjes en van de gastvrije mensen. Als je een ijsje gaat halen, vergeet er dan geen te halen bij L’Isola del Gusto. Hier maken ze echt de allerlekkerste ijsjes die je ooit geproefd hebt!

Kortom, Toscane leent zich perfect voor glamping, uitstapjes en steden bezoeken. Elke stad of dorp heeft zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden of evenementen, die allemaal de moeite waard zijn! En campings waar je kunt slapen in een luxe glamping accommodatie? Die zijn er genoeg! Bekijk hier alle glampings in Toscane.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Mijn favoriete glampings in Toscane

Le Capanne

Toscane, Italië

  • Groene camping
  • Mooi zwembad met ligweide
  • Uitstapjes naar Pisa en Siena

Op slechts 3 km van de Toscaanse stranden ligt camping Le Capanne. Heerlijk rustig maar toch voorzien van alle gemakken.

Norcenni Girasole Club

Toscane, Italië

  • Zwemparadijs
  • Actief animatieteam
  • Leuke restaurantjes

Bij camping Norcenni Girasole Club heb je dankzij de prachtige zwembaden en leuke restaurantjes niets te wensen over!

Glamping.nl