Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waarom Nederlanders zo gek zijn op Frankrijk

Iedere vakantie weer gaan wij Nederlanders massaal naar Frankrijk. Of we nu gaan voor een strandvakantie, een skivakantie of gewoon een stedentripje: het Franse land blijft favoriet bij de Nederlanders. Vele campings en vakantieparken zijn hier inmiddels op ingespeeld en hebben Nederlandstalig personeel in dienst. Ook de kroketten en frikandellen hebben op de Franse bestemmingen hun intrede gemaakt en soms kiezen Nederlanders er zelfs voor om zich voor altijd in Frankrijk te vestigen. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Waarom houden wij Nederlanders zo van het Franse land, hoewel onze vooroordelen over de Fransen vaak ontzettend negatief zijn?

Gastronomie

Allereerst is er natuurlijk de Franse keuken. Op iedere glamping komt ’s ochtends de geur van versgebakken croissants, baguettes en pains au chocolats al je tent binnen. Onze liefde voor de Franse gastronomie begint dan vaak ook al bij dit heerlijke ontbijt. De hele dag door kunnen we ons versmaden aan de Franse keuken, die veelal leeft op huisgemaakte, verse en biologische producten. Zo heeft iedere glamping wel een campingwinkeltje waar je de regionale specialiteiten kunt proeven. De Franse keuken is er een die wereldwijd wordt geëerd en geprezen om haar rijke smaken en ruime keus.

dscn0690-2

Diversiteit

Van parelwitte stranden aan een azuurblauwe zee, naar onstuimige sneeuwbergen en groene heuvels: het Franse landschap heeft een ongekende diversiteit. Waarschijnlijk hebben de Nederlanders toch een beetje het gevoel dat we dat in ons eigen landje niet hebben. Natuurlijk hebben wij ook de prachtige plattelandsuitzichten en het heuvellandschap op de Veluwe, maar zo gevarieerd en afwisselend als in Frankrijk dat kennen we hier niet. Een mooi voorbeeld is de Cote D’Azur. Het prachtige plaatje van de azuurblauwe Middellandse Zee, liggend vanaf een prachtig zandstrand kent natuurlijk iedereen. Maar deze prachtige stranden worden afgewisseld door ruige rotskusten, zoals het roodkleurige gesteente van het Esterel-gebergte. Al met al zorgt het Franse land voor veel prachtige vakantiekiekjes!

Klimaat

Hoe verder naar het zuiden, hoe warmer het wordt. Veel mensen denken bij een vakantie in eigen land vaak aan een verregende vakantie, een lekke tent en ’s avonds de dikke trui aan. Over het algemeen schijnt voor ons gevoel in Frankrijk altijd de zon en lopen we iedere dag in de korte broek. Dit is natuurlijk niet altijd waar, ook in Frankrijk wil nog wel eens een bui vallen, maar vaak zitten we hier wel ’s avonds langer voor onze tent of caravan!

Maar niet alleen de zon maakt dat het Franse klimaat zo aantrekkelijk is. Door de grootte van het land, zijn er verschillende klimaten. Zo is er aan de Middellandse Zee vaak veel zon en kan de temperatuur oplopen tot in de 40 graden, terwijl de temperatuur in de binnenlanden vaak net iets lager ligt, en de warmte vaak minder benauwend is, waardoor je hier wat makkelijker kunt genieten van een sportieve vakantie.

Dichtbij huis

Ook niet onbelangrijk: in verhouding met andere luxe en zonnige oorden of wintersportbestemmingen ligt Frankrijk relatief dichtbij. Hierdoor kunnen we makkelijk met de auto op vakantie: vaak ben je binnen 1 à 2 dagen al op de plek van bestemming. Dit scheelt een hoop reistijd en gedoe, waardoor je vaak langer kunt genieten van je vakantie. Ook een voordeel: je eigen auto kan mee! Dit maakt het plannen van uitstapjes een stuk eenvoudiger.

dscn0722-1

Franse steden

Beroemde steden als Parijs, Nice, Marseille, Bordeaux en Lyon zijn massapubliekstrekkers. De steden zijn gevuld met prachtige, eeuwenoude bouwwerken, kerken en kathedralen die een bezoek zeker waard zijn. Maar ook de oude, smalle steegjes, steile straatjes en leuke winkeltjes maken iedere Franse stad een ware beleving. En dan ’s avonds (of ’s middags, waarom ook niet), heerlijk genieten van een glas echte Franse wijn op het terras: wie wil dat nou niet!

Natuurlijk zijn er nog talloze redenen op te noemen waarom we eigenlijk naar Frankrijk zouden moeten. Prachtige skigebieden, romantische kastelen, ruige Atlantische golven, en zo kunnen we wel even doorgaan. Het beste kun je gewoon naar Frankrijk op vakantie gaan en het zelf ontdekken!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Domaine les Bois du Bardelet

Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Echte kindercamping
  • Bosrijke omgeving
  • Recreatiemeertje en visvijver

Een luxe camping in de mooie Loirestreek, met voldoende te beleven voor jong en oud. Geniet van wellness en de bosrijke omgeving.

Pagina delen

Categorieën

Domaine de Champé

Vogezen, Elzas, Frankrijk

  • Prachtige zwembaden
  • Sauna en hammam
  • Animatie in het hoogseizoen

Gelegen in de prachtige Vogezen, met een mooi (binnen)zwembad, sauna en hammam! Heerlijk relaxen dus, op camping Domaine de Champé.

Glamping.nl