Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

10 gave glamping accommodaties waar je ‘wanderlust’ van zal krijgen…

Glamping: een term die is gecreëerd om een ​​nieuwe manier van vakantie vieren te beschrijven. Een term die is ontstaan door de twee woorden ‘glamourous’ en ‘kamperen’ samen te voegen. Glamping beschrijft een campingstijl met vaak hoogwaardige faciliteiten en dit fenomeen is de afgelopen jaren steeds populair geworden. Vooral bij mensen die de drukte van het dagelijkse leven even willen ontvluchten. Zij willen het buitenleven in de natuur ervaren, maar evengoed genieten van comfort en luxe. Er zijn verschillende soorten accommodaties waar je in kunt ‘glampen’. Vandaag de dag kun je verblijven in unieke en luxueuze boomhutten, yurts, pods, tipi’s, pipowagens en zelfs in grotten!

Vergeet het opzetten van je tent bij het kamperen, vergeet vakantie vieren met weinig ruimte, koude slaapzakken en dat luchtbed dat gedurende de nacht steeds leger loopt. Kies ervoor om te ontspannen op een mooie locatie, slaap in comfortabele bedden en geniet van alle luxe. Het is ideaal voor gezinnen, want je kunt er zeker van zijn dat de kinderen zich in de buitenlucht uitstekend zullen vermaken. Maar Glamping is ook perfect voor stellen, voor een speciale romantische vakantie met een twist.

We hebben 10 inspirerende glamping accommodaties geselecteerd waarvan je gegarandeerd ‘wanderlust’ van zult krijgen…

1. Boomhutten

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your WanderlustFoto: www.glamping.com

Wie droomde er als kind niet van een boomhut in de achtertuin? Boomhutten zijn momenteel één van de meest populaire vormen van Glamping, misschien juist om die jeugddroom te vervullen nu we volwassen zijn. Er zijn een veel geweldige plekken over de hele wereld waar je een unieke boomhutvakantie kunt genieten. De meest luxe boomhut ter wereld? Die vind je hier

2. Tipis

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your WanderlustFoto: www.luxuryaccommodationsblog.com

Tipi’s zijn kegelvormige tenten, die van oorsprong zijn gemaakt van dierenhuid en houten palen om de inheemse bevolking van de Grote Vlaktes in Noord-Amerika beschermen. Het biedt warmte en comfort in de winter en houdt je koel in de zomerhitte. De moderne Tipi biedt alle luxe met comfortabele bedden en unieke decoraties.

3. Yurts

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: nomadicdecorator.com

Een Yurt is een lichte, ronde tent die van oorsprong gebruikt werd door nomaden in Centraal-Azië en nog steeds veel gebruikt door mensen in Mongolië. De hedendaagse Glamping Yurt is gebouwd op een houten platform, met moderne materialen. Klik hier om onze bestemmingen met een Yurt te ontdekken!

4. Eco-pods

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: www.thecoolist.com

Eco-pods zijn meestal helemaal rond, in een eenkamer structuur. Ze zijn op een groene of milieuvriendelijke manier gebouwd en zien er daarnaast ook nog eens kunstzinnig uit.

5. Airstreams

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: www.designrulz.com

Deze coole, luxe Airstream trailers zullen je zeker nostalgische gevoelens geven. Het interieur is van bijvoorbeeld hout, eiken vloeren, koperblad en echt leer, net als een vijfsterrenhotel.

6. Schuren

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: indulgy.com

Een groeiende trend in de Glamping industrie zijn boerderijen en schuurhuizen. Dit zijn unieke accommodaties voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de boerderijervaring. Er zijn veel luxe boerderijen of agriturismo’s beschikbaar, die nog steeds de traditionele leefstijl van de agrariër laten zien.

7. Cabins

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: www.whiteblancmange.com

De traditionele cabins hebben allemaal solide houten muren en vloeren, en liggen in de mooiste natuurlijke landschappen. Het belangrijkste doel dat ze hebben is om een ​​unieke ruimte te bieden in een accommodatie die opgaat omringende natuurlijke omgeving.

8. Grotten

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: www.idelish.com

Bij gezellig, comfortabel en zelfs luxueus denk je niet meteen een grot… Maar dat kan het wel zijn! Ook in ons aanbod vind je een unieke en romantische bestemming waarbij je slaapt in een grot: Le Grotte della Civita.

9. Pipowagens

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: tinyhouseblog.com

De pipowagen geeft je een unieke vakantiebeleving, in een vaak prachtige natuurlijke omgeving. Aan de buitenkant lijkt het er op dat ze pas van de Amerikaanse westgrens afgerold zijn, maar het interieur is net als thuis. Gezellig, comfortabel en sfeervol.

10. Safaritenten

TOP 10 Unique Glamping Types That Will Generate Your Wanderlust
Foto: www.lvcreation.com

Eén van de belangrijkste elementen van een super-de-luxe safari vakantie is een luxe verblijf in een Safaritent, de voornaamste glamping accommodatie op het Afrikaanse continent. Vandaag de dag vind je Safaritenten op campings over de hele wereld. Deze tenten zijn groot en ruim en hebben vaak een groot terras en een houten vloer.

Deze blogpost is eerder verschenen op Topinspired.com

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Glamping.nl