Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x zien in de Ardèche

Op kampeervakantie naar de Ardèche? Lees hier wat je niet moet missen!

De Ardèche is één van de populairste kampeergebieden van Zuid-Frankrijk. En dat is niet voor niets! In het afwisselende  landschap staat de rivier de Ardèche centraal. In de groene omgeving kan de actieve kampeerder zijn hart ophalen. Ook voor leuke dorpjes kunt je in de Ardèche terecht.

Natuur

De nummer 1 natuurlijke bezienswaardigheid is de Pont d’Arc. In het zeer indrukwekkend natuurgebied van Vallon-Pont-d’Arc is deze prachtige natuurlijke boogbrug te bewonderen. De brug aan de ingang van de Gorges de l’Ardèche kloof is ongeveer vierendertig meter hoog. Daarnaast zijn er in de Ardèche verschillende grotten en kuuroorden te vinden.
In het zuidwestelijke deel van de regio Rhône-Alpes ligt een groot natuurpark: de Monts d’Ardèche, van maar liefst 180.000 hectare. In het diverse landschap vindt u veel kastanjebomen, rivieren, vulkanen en molens. Er zijn verschillende wandelroutes.

Glamping Ardèche

Dorpjes en steden

De Ardèche kent ook prachtige steden en dorpen. Eén daarvan is het kasteeldorp Vögué. Dit dorp is gebouwd tegen een rots en behoort zeker tot de mooiste steden/dorpen van Frankrijk! Het kasteel met zijn ronde torens is goed bewaard gebleven. Daarnaast heb je onder andere Viviers met zijn indrukwekkende St. Vincent kathedraal, Thueyts met zijn enorme brug Pont de Diable, Soyons met zijn indrukwekkende Musée Archéologique. Leuke kleine plaatsen zijn Annonay, Mirabel en Coux.

Dieren

Toe aan wat spannends? In de plaats Pierrelatte is een wel heel bijzondere boerderij te vinden. Hier vind je namelijk op een kleine achtduizend vierkante honderden krokodillen. Het park is aangelegd met een fraaie botanische tuin en waterpartijen. Ook zijn er bijzondere reuzenschildpadden te ontdekken die afkomstig zijn uit de Seychellen.
Liever in eigen auto op safari? In het Safaripark van Peaugres kun je dat avontuur aangaan, en door gebieden van neushoorns en zwarte beren rijden. Je kunt de safari ook per bus doen. Er is ook een enorm aquarium, en een ruimte met reptielen en insecten.
Dit park is gelegen in het noorden van de Ardèche.

Safari de Peaugres

Benieuwd naar welke glamping campings er zijn in deze regio? Bekijk hier het campingaanbod!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Ardèche Camping

Ardèche, Frankrijk

  • Middenin de Ardèche
  • Overdekt zwembad
  • Eeuwenoude geschiedenis

Camping Ardèche is rustig gelegen aan een riviertje. Met meerdere zwembaden, een peuterbad en veel sportfaciliteiten.

Pagina delen

Glamping.nl