Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 tips voor meer avontuur tijdens je vakantie

Wil je eens wat anders doen tijdens je vakantie dan een boek lezen in je luie stoel? Dan hebben wij de perfecte tips voor je. Of je nu naar vakantiepark Arnhem gaat om de Veluwe te verkennen, of dat je gaat wadlopen bij de Waddeneilanden. Er zijn genoeg manieren om je vakantie een stuk avontuurlijker te maken.

avontuur tijdens je vakantie
Foto van Free-Photos via Pixabay

1. Doe je onderzoek

Een avontuurlijke vakantie begint bij een onderzoek op het internet. Pak je laptop er eens bij en ga wat Googlen op het internet om inspiratie op te doen. Je zult al gauw verschillende activiteiten door het hele land tegenkomen. Maak een lijstje van de leukste dingen en kijk vervolgens waar je dit kunt doen.

2. Locatie

Als je een lijstje van potentiële activiteiten hebt kun je gericht gaan zoeken naar een locatie. Wanneer je meer avontuur zoekt tijdens je vakantie kan een gepaste locatie namelijk niet ontbreken. De dingen die je wilt gaan doen moeten binnen bereik zijn, je hebt geen zin om de helft van je vakantie in je auto te zitten.

avontuur tijdens je vakantie
Foto van Free-Photos via Pixabay

3. Budget

Je budget speelt natuurlijk ook een rol tijdens je vakantie. Gelukkig hoeft avontuur helemaal niet veel te kosten! Een avontuurlijke vakantie maak je zelf, en daar heb je niet per se veel voor nodig. Ook met weinig budget kun je dus spannende activiteiten doen. Met wat creativiteit kun je veel besparen en zul je merken dat een avontuurlijke vakantie helemaal niet duur hoeft te zijn.

4. Een actieve vakantie

Een avontuurlijke vakantie gaat hand in hand met een actieve. Door veel te bewegen of sporten tijdens je vakantie kun je op een unieke manier nieuwe plekken ontdekken. Denk aan mountainbiken, hiken of kanoën. Ga de natuur in en ontdek de verschillende plekken rondom je vakantieadres. Iets minder sportief? Dan kun je natuurlijk ook nog een elektrische fiets huren of een lekker stukje gaan wandelen. 

avontuur tijdens je vakantie
Foto van Free-Photos via Pixabay

5. Inspiratie

Iedereen heeft een eigen betekenis voor ‘avontuur’. Wat voor jou heel saai is, kan voor de ander weer heel spannend zijn. Geef daarom ook een eigen draai aan je vakantie. Doe de dingen die jij leuk vindt en ben hier creatief in. Door het internet af te zoeken kom je al gauw veel leuke dingen tegen, laat je dus ook zeker inspireren. Meer inspiratie nodig? Bezoek eens de site van Europarcs en ga op zoek naar jouw perfecte vakantieadres op een avontuurlijke locatie.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Parc la Clusure via Vacanceselect

Familie Aydogan-Kat, 3 december 2018

Locatie is prachtig

De locatie en omgeving is prachtig. Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik.

Tips in de omgeving

De plaatsen Dinant en Durbuy.

Bezocht Parc la Clusure via Vacanceselect in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl