Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x duurzaam glampen in Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land om te glampen midden in de natuur. Uitgestrekte lavendelvelden, bergen en dalen of lekker aan de kust. Glampingbestemmingen letten er steeds meer op om ook duurzaam te zijn door verschillende milieumaatregelen toe te passen. Zo kunnen vakantiegangers blijven genieten van de natuur zonder dat die wordt aangetast. Benieuwd waar je duurzaam kunt glampen in Frankrijk? Ik vertel het je!

windmolen

Foto: wpaczocha via Pixabay

Net zo duurzaam als in Frankrijk

Het is natuurlijk niet alleen de taak van de eigenaren van de Franse vakantiebestemmingen om aan het milieu te denken. Thuis kun je ook wat betekenen voor het behoud van de natuur. Dit kan al door simpele maatregelen in te voeren zoals het scheiden van je afval en minder lang te douchen. Ook de douche niet aan zetten voor je eronder staat en de kraan niet laten lopen tijdens het tandenpoetsen scheelt al een hoop op jaarbasis! Zo bespaar je ook nog wat geld, waarmee je weer op vakantie kunt. Kijk ook zeker eens bij een energievergelijker of jij de energieleverancier hebt die het beste bij je past.

Ecolodge l’Etoile d’Argens

Op deze mooie plek aan de Côte d’Azur doen ze echt hun best om een zo milieuvriendelijk mogelijke vakantie aan te bieden. Zo zijn de glampingaccommodaties van duurzame materialen gemaakt en beschikken ze over een waterbesparend apparaat. In het restaurant wordt gekookt met producten van lokale producenten en in de winkel vind je veel biologische producten. Van afvalbeheer tot aan het ter beschikking stellen van fietsen, deze camping heeft al veel milieuvriendelijke maatregelen ingevoerd en blijft zich hierin nog verder ontwikkelen.

etoile argens

Foto van Ecolodge l’Étoile d’Argens

La Ferme de Penquelen Huella

Iets noordelijker in Frankrijk, in Bretagne, kun je verblijven bij echte boeren. Op deze boerderij word je opgenomen in het boerenleven. Zo kun je helpen met het verzorgen van de dieren en is er een speciale knuffelschuur waar je met de schattigste dieren kunt knuffelen. Ook is er wekelijks een pannenkoekenavond, dan zorgt de eigenaresse voor voldoende Franse crêpes voor iedereen!

boerderij frankrijk

Foto van La Ferme de Penquelen Huelle

Eco Lodge

Ook in de prachtige Dordogne-streek wordt gedacht aan het milieu. Bij Eco Lodge vind je de rust en ruimte om even helemaal te ontspannen en te genieten van de natuur. Dit is een kleinschalige bestemming waar je kunt verblijven in een safaritent. De stad Bergerac ligt slechts een kwartier verderop. Hier is op woensdag en zaterdag markt met veel lokale producten.

eco lodge

Foto van Eco Lodge

Ô bois dormant

Ook in de Dordogne ligt het ecologische vakantiepark Ô bois dormant. Midden in het bos staan de meest bijzondere glampingaccommodaties zoals Tipi’s en Yurts. Er wordt zoveel mogelijk gezorgd de omgeving van deze accommodaties niet aan te tasten door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen en een speciaal waterzuiveringssysteem. Je kunt vanaf dit park bovendien zo het fietspad op voor een tocht door het bos.

bois dormant

Foto van Ô bois dormant

Echologia

In de regio Pays de la Loire kun je duurzaam glampen bij Echologia. Je verblijft in bijzondere hutten of glamptenten. Het park is een van de grootste waterreserves in deze regio en zowel kinderen als volwassenen kunnen hier van alles leren over duurzaamheid en over de historie en erfgoed van dit gebied.

echologia

Foto van Echologia

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl