Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x Redenen om een Tiny House te kiezen

Heb je al eens gehoord van een Tiny House? Dit is een houten huisje dat maximaal tussen de 20 en 50m2 kan beslaan. Bewoners van deze huisjes onderscheiden zich met een nieuw soort levensinstelling: ze nemen afstand van het materialisme om een duurzamer en minimalistischer leven op te bouwen.

Tegenwoordig hebben we steeds meer behoefte aan wat rust. Tijd schiet voorbij door onze stressvolle levens; we staan nooit stil. Geen wonder dus dat het concept van Tiny Houses een opkomende trend is. Hier heb je vijf redenen om deze vakantie te kiezen voor een Tiny House. Wellicht bevalt het je zo goed dat je er voor altijd in wil blijven wonen.

Tiny House DroomparkenFoto van Tiny House via Droomparken

1.     Duurzaamheid

Tiny Houses worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en steeds vaker lukt het bewoners om hun woning zelfvoorzienend te krijgen. Dit wordt gedaan met behulp van zonnecollectoren en regenwateropvangsystemen. Alles om ervoor te zorgen dat je als bewoner een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat op deze planeet.

2.     Geld

Gezien de oppervlakte is een Tiny House goedkoper dan een complete vakantievilla. Zo hou je veel meer over voor leuke activiteiten. Daarnaast is het bouwen van een Tiny House ook veel goedkoper dan het bouwen van een normaal huis. Als je het slim aanpakt en spaart van tevoren kan je er zelfs voor zorgen dat je schuldenvrij leeft. Voor de reizigers onder ons is dit natuurlijk een super aantrekkelijk idee!

3.     Immaterieel

Misschien verrast het je en misschien voel jij je wel precies hetzelfde, maar de materiële maatschappij waar we in leven maakt niet iedereen gelukkig. Soms voelt het als een opluchting om je bezittingen los te laten en je te focussen op wat écht belangrijk is. Wonen in een groot huis brengt ook veel taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Alles moet schoon worden gehouden, terwijl je niet eens alle kamers optimaal benut. In een Tiny House valt deze last van je schouders.

4.     Natuur

Is een mooie omgeving voor jou ook een niet te missen onderdeel tijdens een vakantie? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een Tiny House. Het hele idee van dit concept is namelijk dat je het huisje neer kunt zetten waar je maar wilt.  Je zit immers niet heel de dag binnen als je woning maar tussen de 20m2 en 50m2 beslaat. Wonen of verblijven in een Tiny House betekent daarom dat je meer in de natuur gaat leven en minder binnen het comfort van je vier muren. Maar misschien is dat nou juist precies waar je behoefte aan had!

Tiny House DroomparkenFoto van Tiny House via Droomparken

5.     Tijd

Wanneer je in een Tiny House woont, ben je weinig tijd kwijt op een dag met het huishouden. De tijd die je hiermee bespaart kan je gebruiken voor leuke activiteiten of juist voor een rustmomentje. Zo heb je meer tijd voor jezelf en voor elkaar om te genieten van wat je wél nog bezit.

Klinkt dit nou als iets wat jij zou willen uitproberen? Hier kan het.

Gerelateerde blogs

Ben je nog niet uitgelezen over dit onderwerp? Lees meer over een Tiny House als woning of vakantiebestemming of check waar je kunt overnachten in een Tiny House in Nederland. Bevalt dat vakantie vieren in deze accommodatie je nu echt heel goed? Lees dan wat meer over een Tiny House of Glamping als vakantiewoning.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl