Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Lago Maggiore

Glamping bij het Lago Maggiore voor een ideale vakantie!

In het noorden van Italië ligt het tweede grootste meer van Italië: het Lago Maggiore. Schattige dorpjes, mooie stranden en leuke activiteiten om te ondernemen. De regio van Lago Maggiore is erg geschikt voor een heerlijke glamping vakantie! Plan leuke dagjes uit en ontspan vervolgens in je eigen luxe accommodatie. Ga uit eten in een van de leuke plaatsjes of kook zelf in je eigen keuken! Het kan allemaal. Lees hieronder verder voor meer informatie over de regio Lago Maggiore en waarom glamping hier perfect is!

Ontdek de steden in de omgeving

Lago Maggiore is omringd door leuke bruisende steden. Langs het meer liggen meerdere steden die leuk zijn om een dagje te bezoeken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Cannobio. Dit is de eerste stad die je tegenkomt, wanneer je bij Zwitserland de grens over rijdt. Breng een bezoekje aan Sant’Anna, een ravijn op ongeveer een kilometer afstand van Cannobio. Daarnaast stroomt door de stad de rivier Cannobio, dit maakt de stad een bekende toeristische plek.

Het meer ligt maar op minder dan twee uur rijden van de grote stad Milaan af. Een stedentrip naar Milaan is vanaf Lago Maggiore prima te doen! Ga een dagje naar de modestad toe en ontdek de mooie architectuur in de stad.

Omdat Lago Maggiore deels in Zwitserland ligt, kun je ook naar het noorden van het meer rijden, om de Zwitserse steden te bezoeken. Neem een kijkje in Locarno. De stad is een bekende stad in de omgeving, vooral door het jaarlijkse filmfestival in augustus dat in de stad plaatsvindt.

Rij na een leuk dagje steden bezoeken terug naar de camping en kom bij met een hapje en een drankje in je eigen glamping accommodatie. Zie jij jezelf al zitten?

Leuke activiteiten

Tijdens je verblijf aan het Lago Maggiore kun je leuke activiteiten ondernemen. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan in Locarno of in Cardada. Vanuit deze twee steden is het mogelijk om met de kabelbaan naar een andere stad te reizen. Geniet tijdens deze tour van het prachtige uitzicht over het meer en het omringende gebied.

Daarnaast is het ook leuk om in de omgeving van Lago Maggiore met de trein te reizen. Door de natuur rijdt er een trein van gebied naar gebied. Je kunt de auto lekker bij je glamping accommodatie laten staan en met de trein naar je activiteit reizen. Zo ervaar je een bijzondere reis, langs de natuur van het gebied en het is ook nog eens handig!

Zie je het wel voor je om je volgende vakantie aan de oever van het Lago Maggiore te zitten? Neem dan een kijkje bij ons aanbod in luxe kampeeraccommodaties!

Populaire bestemmingen bij Lago Maggiore

Glamping.nl