Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Kooiplaats

De Kooiplaats

Nederland, Op de wadden, Schiermonnikoog

  • Safaritent met eigen sanitair
  • Authentieke boerderijcamping
  • Iedere dag verse eieren en melk

Dieren voeren, koeien melken, kippen die eieren leggen: alles kun je meemaken op deze boerderijcamping.

Op het prachtige Schiermonnikoog ligt Country Camp De Kooiplaats. Hier beleef je een luxe kampeervakantie waar je alle ins en outs kunt beleven van het boerenleven. Elke dag geniet je van verse producten van het land en het vee.

Een unieke boerderijcamping

Op boerderijcamping De Kooiplaats leer je alles over het boerenleven. En dat is echt oprecht leuk, want je leert een hele andere wereld kennen op het prachtige en rustige eiland Schiermonnikoog. Je kunt dagelijks meekijken hoe de koeien worden gemolken. Ook kun je zien hoe het scheren van de schapen in zijn werk gaat. Daarnaast kun je, wanneer het tijd is voor de dieren om te eten, zien hoe ze gevoederd worden en mag je zelf ook een handje helpen bij het voeren. Je profiteert ook dagelijks van kakelverse eieren en verse melk.

Een luxe kampeervakantie in een safaritent

Zo’n dag op de boerderij laat veel impressies achter en daarom is het heerlijk dat je daarna even kunt onthaasten in een luxe safaritent. Geniet van een compleet ingerichte keuken en een eigen sanitairvoorziening. ’s Avonds douchen in je eigen tent is daarom ook echt een luxe-gevoel. De tent is maar liefst 50 vierkante meter groot en heeft drie slaapkamers. Zo kunnen er tot maximaal zes personen in de tent slapen. Geniet overdag van het zonnetje op het overdekte terras met tuinmeubilair. Stuur de foto’s van de boerderij op naar familie en vrienden dankzij het gratis WiFi netwerk op de camping. Op het campingterrein staat een biljarttafel waar je met een biertje ’s avonds tegen mede campinggasten kunt biljarten.

Ontdek het prachtige eiland

De eigenaar van de boerderijcamping is ook een kooiker. Een kooiker is een beheerder van een eendenkooi. Een eendenkooi is van oorsprong een plek waar in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. Dit beroep is een van de weinige overgebleven ambachten op Schiermonnikoog. Hij neemt de campinggasten graag mee op excursie waarbij je hier alles over te horen krijgt. Daarnaast kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken op het eiland, dat sinds 1989 een nationaal park is. Geniet van de flora en fauna die dit eiland te bieden heeft.

Voorzieningen van De Kooiplaats
  • Sanitair
  • Slaapkamers
    • 3
  • WIFI

De Kooiplaats op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Glamping.nl