Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Zeekraal

Nederland, Op de wadden, Terschelling

  • Naast Natuurgebied de Boschplaat
  • Eigen plek voor de kids
  • Veel biologische producten

Ontdek de prachtige natuur in de duinen van Terschelling. De Zeekraal is een heerlijke glamping bestemming voor een vakantie in Nederland. Hier ervaar je de stilte van de duinen en het leven op een schapenboerderij.

Zoals ze op de boerderij zelf zeggen: “Alleen de reis ernaar toe is al feest.” Vakantie bij de Zeekraal is een feestje voor liefhebbers van een luxe vakantie in Nederland. Om bij de boerderij te komen moet je namelijk eerst met de boot naar Terschelling. Vervolgens kun je met de auto, de fiets of de bus over prachtige weggetjes, verder naar de eindbestemming.

Op de Zeekraal leer je alles over het leven van een biologische schapenhoeder. Schapen melken, ijs en kaas maken en nog veel meer. Daarnaast geniet je op deze gezellige boerderij ook van de smaak van de Waddeneilanden. Een weekendje weg, of een vakantie op deze boerderij is voor gezinnen met kinderen een echte must. Naast de gezellige beestenboel is er voor de kids namelijk ook een eigen stek. Hier brengen ze de dagen al knutselend, spelend en lezend door.

Glamping bij de Zeekraal

Overnachten bij de Zeekraal doe je in een tent. Maar deze hoef je gelukkig niet zelf mee te slepen! Bovendien is hij zo groot en compleet ingericht dat het voelt als een huisje. De combinatie van kamperen met luxe: glamping! En dat glamping gevoel bekruipt je zodra je de tent binnenstapt, ongeacht je keuze voor de BoerenBed Tent of de HeerenBoer Tent.

Beide types safaritenten zijn namelijk praktisch hetzelfde ingericht: een master bedroom, een bedstee en een stapelbedstee om in te slapen. Daarnaast hebben ze een gezellige leefruimte met open keuken. Koken doe je op de houtkachel en je hebt een eigen toilet bij de tent. De HeerenBoer tent voegt daar nog een overdekte houten veranda aan toe. En ten slotte heb je bij deze variant ook een eigen douche naast de tent. Meer glamping dan dit kan bijna niet!

In de omgeving

Wie na bovengenoemde boottocht aankomt op Terschelling ademt de frisse natuurlucht in. Je weet het direct: “dit wordt genieten.” Dit gevoel wordt versterkt zodra je beseft dat de Zeekraal vlak bij Natuurgebied de Boschplaat ligt. In de zomer bedekt met paarse vlaktes van lamsoor. Het is schitterend breed strand en kweldergebied langs de Waddenzee. Een ideale plek voor vogelspotters, want vele trekvogels gebruiken dit gebied om te vetten. Daarnaast is de kans ook groot dat je hier zeehondjes spot.

Ook leuk is het om Terschelling te bezoeken tijdens het Oerol. Een festival dat zich verspreidt over het hele eiland afspeelt, zowel midden in de natuur als in de straten van de dorpjes. Een waar straattheater vol muziek en gezelligheid.

Voorzieningen van De Zeekraal
  • Kindvriendelijk
    • Speeltuin

De Zeekraal op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Glamping.nl