Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wallis Collection

Zwitserland

 • In de bergen
 • Prachtig wandelgebied
 • Kookworkshops

Glamping bij een echte Zwitserse Alpenboer! Het romantische beeld van de schaapjes die tegen de bergen aan grazen, prachtige vergezichten en een comfortabele safaritent.

Wauw! Wallis Collection ligt werkelijk op een schitterende plek in het Lötschental in Zwitserland. Deze biologische schapenboerderij midden in de bergen is het best te omschrijven als een uit de hand gelopen hobby. Wie hier aankomt valt in het stereotype beeld van een Zwitsers sprookje.

Zwartgeblakerde houten huizen en prachtige hooischuren. Dat is hoe je Wallis Collection het beste kunt omschrijven. In het bijgebouw leven zo’n 150 schapen en 60 kippen. Het is een ideale plek om meer te leren over het leven van een Zwitserse alpenboer. Kippen voeren, eieren rapen, hooien en nog veel meer. Ten slotte leert boerin Karin je hoe je de biologische producten van het land omtovert tot de lekkerste gerechten.

Glamping bij Wallis Collection

Vanuit de HeerenBoeren Tenten op Wallis Collection geniet je altijd van een schitterend uitzicht. De tenten staan namelijk zo opgesteld dat je altijd vrijuit over de bergen kijkt. En eigenlijk is alleen dat plaatje al glamping waardig.

Maar er is meer! Zo zijn alle tenten voorzien van een écht ruim tweepersoonsbed (2m bij 1.80m), een stapelbedstee en een “normale” bedstee. Dit in combinatie met een frisse berglucht maakt dat je zeker goed slaapt. Verder zit in iedere tent een heerlijke houtkachel waar ook op gekookt kan worden. Bovendien heb je een eigen toilet in de tent en een aparte douche naast de tent.

In de omgeving

Rondom Wallis Collection is het vooral wandelen geblazen. Door de steile bergen en smalle paden is alles het makkelijkst te voet te doen. Bovendien is dit ook de manier waarop je het meest van de omgeving mee krijgt. Met een kwartiertje lopen ben je in het nabijgelegen Blatten.

En wie 5 minuten langer loopt komt aan in recreatiegebied Wiler. Een leuke plek met een midgetgolfbaan, een grote speeltuin, een kabelbaan en een ambachtelijke kaasmakerij. Wie wel met de auto weg wil kan naar Zermatt, een autovrije stad aan de voet van de Matterhorn. Autovrij want het laatste stukje van de reis doe je met de trein.

Voorzieningen van Wallis Collection
 • Kindvriendelijk
  • Animatie
  • Kinderbed/stoel
  • Speeltuin
  • Zwemvijver

Wallis Collection op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Manor Farm - Glamping.nl

Manor Farm

Zwitserland

 • Direct aan de Thünersee
 • 3 kilometer van Interlaken
 • Nederlands sprekend personeel

Midden in de adembenemende Zwitserse bergen vind je Manor Farm, een heerlijk vakantieadres aan de Thünersee. Geniet van de watersportfaciltieiten, laat je verwonderen door de omgeving en bezoek het gezellige Interlaken met leuke barretjes en winkels!

Glamping.nl