Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 mooie steden in de Provence

Zonnig Zuid-Frankrijk klinkt ons als muziek in de oren. De azuurblauwe kusten, de geur van versgebakken stokbrood, lavendelvelden… De Provence is misschien wel de ideale vakantiebestemming! Tijd voor wat tips: 5 leuke steden in de Provence.

Aix-en-Provence

Met zo’n naam dien je bijna als belangrijkste stad van de Provence. Helemaal waar is dat niet, want Marseille is vele malen groter dan Aix-en-Provence, maar niet perse vele malen mooier. Aix-en-Provence blinkt uit in lieflijk gekleurde huizen, elke dag markten en overal kunst. Kunst van schilder Paul Cézanne, die in deze stad zijn roots heeft liggen. Fijn!

Marseille

Marseille is de tweede stad van Frankrijk en daarmee van flinke omvang. Het is niet het lieflijke zoals Aix, maar eerder het kolossale zoals Parijs. Parijs, maar dan met een aangename temperatuur én de zee op steenworp afstand! Klinkt goed, toch?

Avignon

Sur le Pont d’Avignon… Wie kent het lied niet? Het lied gaat over de brug Pont Saint-Bénézet, waar enkel nog een restant van over de Rhône ligt. Maar er is meer. Avignon is omgeven door een hoge stadsmuur van 4,2 kilometer lang met zeven poorten. Om deze reden staat de stad sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Avignon is een heerlijke stad om door rond te dwalen, op terrasjes neer te ploffen en toch een stukje historie mee te pikken.

Arles

Die historie meepikken kan overigens ook heel goed in de stad Arles, waar een enorm Romeins amfitheater is overgebleven uit het jaar ’90 na Christus. Het theater werd vroeger vooral gebruikt voor wagenrennen en voor man-tot-man-gevechten. Op dit moment worden er regelmatig stierengevechten in gehouden of concerten georganiseerd. Leuk: je kunt een bezoek aan Arles combineren met een bezoek aan natuurpark de Camargue, waar wilde paarden en flamingo’s te zien zijn!

Nice

Wie de Zuid-Franse kustlijn opzoekt, kan om een bezoek aan de stad Nice niet heen. Misschien wel dé parel van de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Nice kenmerkt zich door het schitterende oude stadscentrum – le Vieux Nice – waar verdwalen eerder zaak dan ramp is. En natuurlijk door die beroemde Promenade des Anglais, de kilometerslange boulevard!

cote5a

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Lou Passavous

Provence, Frankrijk

  • Prachtig berglandschap
  • Ideaal voor natuurliefhebber
  • Vlakbij een zwembad

Gelegen in een prachtig berglandschap biedt deze camping veel wandelmogelijkheden. Verblijf in een luxe safaritent.

Pagina delen

Glamping.nl