Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 tips voor vakantiefoto’s met je smartphone

Het wordt weer mooi weer en de vakantie komt eraan! Dat betekent leuke vakanties met je familie of vrienden of een verre reis maken. Bij terugkomst wil je natuurlijk wel de mooiste vakantiekiekjes showen aan het thuisfront. En natuurlijk delen op social media. Tegenwoordig kun je de mooiste vakantiefoto’s zelfs al maken met je smartphone. Een van de beste smartphone camera’s met speciale zoom/blur optie is de KPN iPhone X. Dit is een echte ‘must have’ voor alle selfie koning- en koninginnen en natuurlijk de fotografen in spe. Maak foto’s waarbij de voorgrond haarscherp is en de achtergrond mysterieus. Zo leg je al je vakantiemomenten perfect vast op beeld. Maar hoe doe je dit precies? In dit blog lees je 5 tips voor het maken en verzamelen van de beste vakantiefoto’s!

1. Bepaal wat je wilt vastleggen

Op nieuwe en mooie plekjes wil je graag zoveel mogelijk vast leggen op één foto. Echter maakt dit de foto al snel rommelig. Focus dus op een object of beeld dat je vast wilt leggen. Een tip daarbij is om ook eens vroeg op pad te gaan. Een groot voordeel ervan is dat de toeristische plekjes nog niet overspoeld zijn. Je hebt dus geen last van mensen die constant door je beeld lopen.

 2. Zorg voor de juiste belichting

Doordat de sensor van je smartphone kleiner is dan die van een gewone camera heb je sneller last van ruis bij weinig licht. Het is dus van groot belang dat je goed licht heb. Het mooist fotografeer je in daglicht op een zonnige dag. Het gebruik van de flitser is ook af te raden. Maak dan gebruik van hulpmiddelen zoals een zaklamp voor extra licht. Daarnaast kan de iPhone X ook extra helpen. Je kunt namelijk spelen met de professionele belichtingseffecten die deze smartphone bezit.

3. Haal inspiratie uit ansichtkaarten

Neem bij aankomst eens een kijkje in de souvenirwinkels. Bekijk hier alle ansichtkaarten eens goed. Hier kun je veel inspiratie op doen. Je krijgt namelijk direct een overzicht van hoogtepunten in het gebied. Ook voor interessante standpunten moet je eens ansichtkaarten bekijken. Plekjes die mooi zijn om ‘s avonds te fotograferen kom je ook gelijk tegen tussen alle kaartjes.

4. Selfies mogen niet ontbreken

Een goede selfie mag tijdens je vakantie natuurlijk niet ontbreken. Misschien niet het meest geliefde hulpmiddel maar toch wel heel erg handig: de selfiestick. Hierdoor kun je ook de omgeving laten zien. Want dat is toch vaak wel waar het om draait. De iPhone X heeft daarnaast een TrueDepth-camera. Deze zorgt ervoor dat je selfies net portretfoto’s uit een studio lijken!

5. Een fotoboek is hot

Tegenwoordig zijn fotoboeken redelijk achterhaald. Maar zelden laten mensen foto’s nog afdrukken om fotoboeken mee vol te plakken. Hoe zonde is dat. Want het is toch super leuk om soms in fotoboeken van vroeger te duiken en herinneringen op te doen. Vergeet daarom niet om na je vakantie met de leukste foto’s je fotoboek te vullen. Een foto van je bijzondere glamping accommodatie mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het maken van een online fotoboek kan meer tijd besparen en je kunt het makkelijk achter je laptop doen! Ook kun je makkelijk foto’s uploaden naar je laptop vanaf je smartphone.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Buytenplaets Suydersee

Flevoland, Nederland

  • Diverse bijzondere accommodaties
  • Grote vuurplaats
  • Knuffeldierenweide

Kies voor een bijzondere vakantie in Nederland bij Buytenplaets Suydersee. Hier slaap je in een boomhut, een stoere rioolbuis, zeecontainer of een pipowagen!

Camping Port Zélande

Zuid-Holland, Nederland

  • Aan het Grevelingenmeer
  • Faciliteiten van Center Parcs
  • Nieuwe Glamping Lodges

De enige camping van Center Parcs! Als je hier glampt, maak je gratis gebruik van de faciliteiten van Center Parcs Port Zélande.

Glamping.nl