Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x mooie dorpen aan de Côte d’Azur

Bij de Côte d’Azur denken we al gauw aan de jachten van Monaco, het uitbundige filmfestival in Cannes of alle andere weelderigheid die we op straat voorbij zien komen. Maar wist je dat de Côte d’Azur ook hele rustige, pure dorpen kent? Wij tippen je er vijf!

Saint-Paul de Vence

Rustig is misschien een groot woord bij Saint-Paul de Vence. In dit kunstenaarsdorp is het namelijk niet snel rustig, maar altijd ontzettend druk. Met een goede reden, want wat een prachtig dorp! St. Paul de Vence wordt ook wel het kunstenaarsdorp van de Côte d’Azur genoemd, omdat het tal van ateliers rijk is in de smalle steegjes. Overal zie je schilder of andere kunstenaars hun ‘kunstje’ doen. Binnenlopen bij deze artiesten wordt vaak op prijs gesteld. Leuk!

Sainte-Agnes

Het hoogst gelegen kustdorp van Europa? Sainte-Agnes, aan de Côte d’Azur! Het ligt aan de kust, op steenworp afstand van de stad Menton, maar dan op ruim 500 meter hoogte. Het resultaat? Een memorabel uitzicht over de kustlijn van Frankrijk én Italie. Want Menton grenst aan de Italiaanse stad Ventimiglia. Sainte-Agnes is zeg maar de plek waar Frankrijk Italie kust… Een lieflijk dorpje op hoogte.

Tourrettes-sur-Loup

Dat Herman van Veen zich hier vestigde, snappen wij wel. Wat een leuk dorpje, op een half uurtje rijden van de mediterrane kust. Tourrettes-sur-Loup ligt vlakbij het grotere stadje Vence en blinkt uit in eenvoud. Leuke eenvoud, met hier en daar een winkeltje, een bakker en een enkel restaurantje. Om het dorp heen kun je ook nog een prachtig wandelen. Fijn!

Eze

Ook voor Eze geldt dat ‘rustig’ niet de juiste term is. Eze is een drukbezocht dorp, heel druk zelfs. En dat heeft zo zijn redenen. Eze is misschien wel het plaatje van je ansichtkaart die je gaat versturen aan de Côte d’Azur. Het is het bekende dorp dat op hoogte ligt aan de Middellandse Zee. Het dorpje dat een magnifique zicht biedt over de glinsterende zee, over de prachtige kustlijn. Leuk: je kunt vanaf zeeniveau een prachtig keienpad naar boven lopen, waar je in het dorpje uitkomt. Een pittige klim, maar zeker de moeite waard!

Port Grimaud

Ken je het Venetië van Frankrijk al? Dat is Port Grimaud! Dit dorp ligt op amper 5 kilometer van St. Tropez verwijderd en is misschien nog wel mooier dan de beroemde, mondaine badplaats. Port Grimaud is namelijk gebouwd met ontelbaar veel grachtjes en wordt dan ook niet voor niets het Venetie van Frankrijk genoemd! De ligging aan zee maakt het nog eens helemaal af. Slenter door de straatjes van dit leuke dorp en plof neer op een terrasje aan het water!

9533648497_40548b1a97_b

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Camping l’Ardechois

Ardèche, Frankrijk

  • Rustig gelegen
  • Natuurrijke omgeving
  • Persoonlijk karakter

Camping l’Ardechois is een rustig gelegen, kleine vijf-sterren familiecamping in een natuurlijke omgeving direct aan de Ardèche.

Pagina delen

Twitter


Glamping.nl