Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x de mooiste Yurts

Iets wat begon als een praktisch verblijf in Midden-Azië is uitgegroeid tot een glamoureus vakantieverblijf. In vrijwel alle landen vind je vakantieparken waar je kunt verblijven in deze glamping accommodatie. Een vakantie in de bossen, aan het strand of in de duinen, er is voor iedereen wel een geschikte plek te vinden. In dit blog zet ik vijf van deze heerlijke vakantiebestemmingen met yurt voor je op een rijtje. Welke bestemming lijkt je wel wat?

1. La Granja de Antonio

Op het kleinschalige vakantiepark aan de Spaanse Costa del Sol, verblijf je in een kleurrijke yurt. Ondanks dat deze accommodatie klein overkomt, is er aan ruimte geen gebrek. Meerdere slaapvertrekken en een eigen badkamer, geven je verblijf bij La Granja de Antonio de luxe die je nodig hebt! Daarnaast bevind je je hier ook op een steenworp afstand van badplaatsen Malaga en Marbella. Dus klim even uit het zwembad en ontdek de omgeving! Ben je bang dat het in de zomer te warm is in de accommodatie? Geen zorgen! Alle yurts op La Granja de Antonio zijn voorzien van airconditioning. Je kunt dus lekker de verkoeling opzoeken in de accommodatie tijdens de warme zomer in Andalusië.

la granja de antonio yurt

2. Texel Yurts

Yurts alleen in het buitenland? Nee hoor, op Texel vind je deze bijzondere accommodaties midden in de duinen! Texel Yurts ligt in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je bent dus volledig omgeven door rust en typische Nederlandse natuur. Spot vanuit de Mongoolse accommodaties bijzondere vogels of ga even uitwaaien op het strand. Vanuit een yurt ervaar je op een unieke manier de Texelse omgeving, ideaal om je even los te maken van het dagelijks leven!

Texel Yurts

3. Balcón de Andaluz

Je doet ’s ochtends de deur van de yurt open, en het eerste wat je ziet als je naar buiten loopt is de prachtige blauwe Middellandse Zee. Dit is het beeld die je ervaart tijdens een verblijf bij Balcón de Andaluz. Net als La Granja de Antonio ligt deze bestemming in het Spaanse Andalusië. Op maar vijf minuten van het strand vandaan geniet je van alle gemakken in de accommodatie. Een eigen keuken, zithoekje en badkamer, het is eigenlijk een klein huisje onder de zon!

5x de mooiste Yurts

4. Eco-lodge Brejeira

Ook buurtland Portugal is een sprrokjesachtige plek voor een verblijf in een yurt. Zo geniet je op je privéterrasje van het uitzicht op het heuvelachtige Zuid-Portugal. Je hebt hier volledig je eigen plekje, waardoor je je over privacy gebrek geen zorgen hoeft te maken. Vanuit de yurt ga je met een strapje naar je eigen badkamergebouw. Hier kun je nog extra genieten van het uitzicht vanuit de privé douche! Daarnaast ben je hier ook nog eens verantwoord op vakantie, want deze yurt is ook nog eens heel milieuvriendelijk. Dus steek met elkaar gezellig het houtkacheltje aan en geniet van een ontspannen vakantie met z’n tweetjes.

5. Avalon Steppes

Op zoek naar een bijzonder vakantieland waar je kunt verblijven in een Mongoolse yurt? Dan is vakantiepark Avalon Steppes in Turkije zeker een aanrader. Ideaal voor een romantisch tripje!Je bevindt je op dit kleinschailge vakantiepark tussen de bergen in de rustige Turkse natuur. De authentieke inrichting van de yurts verblijf je in een typisch Arabische sfeer. En deze bestemming is niet alleen geschikt voor een ‘normale’ vakantie. Nee, ook voor huwelijken of huwelijksreizen is Avalon Steppes een idyllische bestemming!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl