Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x waarom luxe kamperen zo fijn is

Kamperen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Vrijwel iedere zomer ging ik samen met mijn ouders en zus in een zwaar beladen auto incluis aanhangwagen op weg naar een nieuw avontuur. Die aanhangwagen was nodig gezien onze uitgebreide kampeeruitrusting. Lees: grote tent, twee koepeltentjes, stoelen, luchtbedden, kookstel en ga zo maar door. De hele mikmak ging mee. En zo hebben we jaren gekampeerd in het overgrote deel van Europese bestemmingen als Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië enzovoorts. En hoewel kamperen een ontzettende charme heeft, besloten mijn ouders op den duur toch over te gaan op de luxere varianten van het ‘kamperen’. Vijf redenen hiervoor zet ik vandaag op een rijtje.

Bye bye aanhangwagen

Het voordeel van luxe kamperen is toch wel dat je een stuk minder mee hoeft te nemen, laat staan een aanhangwagen mee moet slepen die er ook nog eens voor zorgt dat je maar maximaal 100 kilometer per uur kunt rijden. Het enige wat je in principe mee hoeft te nemen is kleding, de nodige toiletspullen, badhanddoeken, eventueel eigen beddengoed en je bent al good to go.

Tijdbesparing

Ja, je bespaart echt tijd als je kiest voor een glamptent of een luxe mobile home. Je hoeft namelijk niet meer urenlang te klungelen met het opzetten van de (voor)tent, het oppompen van een mega luchtbed en daarnaast hoef je je ook niet bezig te houden met de inrichting van je tent. Wat betekent dat je vijf minuten na aankomst al heerlijk languit bij het zwembad kunt liggen.

Staand koken

Nog zoiets, wat vooral mijn moeder een verademing vond toen we voor het eerst in een luxere tent verbleven, staand koken. Dit klinkt meer dan logisch, maar voor de rasechte kampeerders wordt deze luxe je toch maar mooi ontnomen. Geknield boven je kookstelletje hangen is nou niet bepaald een pretje. Daarbij moet je ook behoorlijk creatief zijn om, met hooguit twee gaspitten, een gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig bezitten de meeste luxe tenten en mobilhomes minimaal drie gaspitten op een hoogte van een meter, waardoor je je daar dus ook geen zorgen meer over hoeft te maken.

Country-Lodge-10-800x600

Sanitair

Hoewel niet elke luxe kampeervariant sanitaire voorzieningen bezitten, hebben de meesten dit wel. Wat natuurlijk een ontzettend fijne bijkomstigheid en luxe is. Niks geen meters lopen naar het toiletgebouw terwijl jij of je kids zo’n ontzettende hoge nood hebben. Of er al douchend achter komen dat je handdoek nog bij de tent ligt…

Inpakken en wegwezen

Na een aantal weken vakantie te hebben gevierd is het tijd om weer richting huis te gaan. En wat is er dan fijner om alleen wat tassen in te hoeven pakken?!

Zoals je ziet, écht kamperen heeft een ontzettende charme, maar het is niet zonder reden dat het luxe kamperen tegenwoordig zo’n trend is. Er zitten nou eenmaal ontzettend veel voordelen aan!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Borken am See - Glamping.nl

Borken am See

Noordrijn-Westfalen, Duitsland

  • Aan een meer
  • Movie Park Germany
  • Outdoor centrum

Dichtbij huis, aan het meer de Pröbstingsee in Duitsland, ligt Camping Borken am See waar het hele gezin welkom is!

Blogcategorieën

Glamping.nl