Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bonita Valencia

Valencia: de tweede stad van Spanje. Groot, en daardoor lekker veel om te zien! Alleen… Hoe doe je dat als je maar 1 dag in Valencia hebt? Lukt het je dan het beste uit de stad te halen? Wij vierden onze glampingvakantie aan de Spaanse costa’s en trokken een dagje naar de stad om dit te ontdekken.

Valencia ligt aan de Costa Blanca, maar ook aan de grens met de Costa Dorada. Beide costa’s kun je dus prima bezoeken wanneer je in Valencia bent. Je kunt in de stad goed reizen met het openbaar vervoer. Er rijden veel bussen en metro’s maar ook de taxi is een optie. En het leuke: taxi’s zijn hier in vergelijking met Nederland veel beter betaalbaar. Je kunt ook een fiets huren of simpelweg met je eigen auto de stad door toeren. Een parkeerplek vinden kan wel lastig zijn…

Strand

Tijdens een dagje Valencia denk je waarschijnlijk niet gauw aan het strand, maar er zijn wel degelijk mooie (en schone!) stranden. Vanaf de haven van Valencia loopt een boulevard langs het strand met veel restaurants en bars. Leuk voor de lunch!

Screenshot 2016-02-29 at 00.09.44

Parken

Even de rust opzoeken? Bezoek dan één van de bijzondere parken en tuinen die de stad. Het bekendste park is het Túria park, aangelegd in de voormalige rivier de Túria. Aan het einde van het park, richting de zee, herbergt het park architectonische hoogstandjes waar Valencia bekend om is: het museum voor schone kunsten, l’Oceanografic (oceaan park), l’Agora (evenementen locatie), l’Hemisfèric (waar ze o.a. veel films en documentaires laten zien) en l’Umbracle (een soort open stadspark).

Bioparc

Dierenliefhebber? Dan is een bezoekje aan het Bioparc, de Valenciaanse dierentuin, een must! Deze prachtige dierentuin heeft veel Afrikaanse dieren en planten en hebben genoeg ruimte om te leven. Het Bioparc is in verschillende ecosystemen verdeeld: Equatoriaal Afrika, de Savanne, Wetlanden en Madagaskar.

Shoppen

In de mall CC Bonaire heb je alle merken bij elkaar (o ja, en een bioscoop, bowlingbaan, restaurantjes…), maar gezelliger winkelen doe je in het centrum van de stad. Tip: de leukste spulletjes voor in huis scoor je bij Casa, op de Calle Hernán Cortés. Fotolijstjes, kussens, tafeltjes…

Valencia kent ook leuke markten, waarvan één de grootste overdekte markt van het Europa is: de Mercado Central. Je kunt hier eten kopen en proeven en er is zelfs een tapas bar van Michelin chef Richard Camarena!

ccbonaire

Eten en drinken

Een dag in Valencia sluit je natuurlijk af met tapas of paella.  Paella schijnt in Valencia uitgevonden te zijn. De stad kent talloze leuke restaurants waar je tapas of paella kunt eten. De traditionele restaurants vind je in de oude wijk El Carmen. De nieuwere hotspots vind je in de wijk Ruzafa.

Wat je qua drankje moet proberen is ‘Agua de Valencia’: een typisch Valenciaanse cocktail op basis van Cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Horchata is ook een typisch Valenciaans drankje. Dit is een melkachtig drankje, gemaakt van aardamandelen, water en suiker. Lijkt dit je niks? Ook de wijnliefhebber kan in Valencia zijn hart ophalen, Valencia ligt namelijk in een wijnregio met vooral veel rode wijn en cava.

Benieuwd naar welke glampings er zijn in Spanje? Bekijk hier het aanbod!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Tucan

Costa Brava, Spanje

  • Comfortabele camping
  • Goede sanitaire voorzieningen
  • Animatie voor jong en oud

Camping Tucan heeft veel sport- en kinderactiviteiten. En met de rijk uitgeruste supermarkt geniet je al snel van een Spaanse maaltijd.

Pagina delen

Glamping.nl