Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bijzonder glamping: kamperen in een Airstream

Hoe bijzonder het fenomeen glamping is, dat blijken de meeste kampeerders onder ons inmiddels aardig door te hebben. Maar dat het met de dag gekker (lees: toffer) wordt, dat had ik zelfs niet verwacht. Waar we ooit begonnen met een luxe tent met een keuken, hoorde ik laatst over een koepeltent met jacuzzi en een tipi met airco. Dat zorgt toch best voor een wauw-momentje. Maar… heb jij er weleens van gedroomd te overnachten in een Airstream? Zodra je erachter komt wat het is, roep je (net als ik) volmondig “Ja!!”.

Airstream wattuh?!

Zo’n aluminium caravan uit de jaren ‘30! Ooit begonnen als Amerikaanse merknaam maar nu een algemeen begrip. De Airstream-caravans kenmerken zich door de typische afgeronde vormen en de aluminium kleur. De eerste Airstream komt uit Jackson Center (Ohio) in de Verenigde Staten. Daarom geeft deze mobilhome/caravan je ook zo’n Amerikaans gevoel. Ook doet het wel een beetje denken aan een vliegtuig. Of een space shuttle zelfs. Geinig toch?

Glamping in een Airstream

Eigenlijk net als een gewone caravan, lenen de zilvergekleurde caravans zich natuurlijk perfect voor een luie vakantie. Tegenwoordig zijn ze van alle gemakken voorzien. Bed, keuken, badkamer en voldoende opbergruimte voor de spullen die je niet kunt missen tijdens die paar weekjes in het buitenland. Uiteraard zijn deze mobilhomes uit te breiden met onder andere een televisie, airconditioning en zelfs een vaatwasser. Doe daar nog een paar leuke gordijntjes bij en de vakantie is absoluut compleet.

airstreams

Zie je jezelf al zitten? Deur wagenwijd open, kampeerstoeltjes buiten en een fles wijn in de koeler .Je voelt je als de koning te rijk. Gek genoeg voelt kamperen in een Airstream aan als buitengewone luxe. Zou dat door de kleur komen? Of dan toch door het Amerikaanse design?

Ik wil ook zo’n Airstream!

Natuurlijk wil je dat. En dat kan gewoon. Diverse campings door heel Europa bieden de Airstreams aan. Deze campings in Europa bijvoorbeeld. De mobile homes staan al op de camping dus je hoeft er geen zelf achter de auto te hangen.

Of je het nou gelooft of niet, in de Verenigde Staten vind je honderden parken vol met Airstreams. Maar in Europa is het op dit moment nog vrij uniek. Leuk toch juist? In elk geval een steengoede tip om de glamping-vakantie nog meer bijzonder te maken. De vakantiefoto’s kun je in elk geval vol trots naar het thuisfront sturen.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl