Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een magische kerst in Oostenrijk

Sneeuw en bergen: de perfecte combinatie!

In de winter naar Oostenrijk, dat deden wij vroeger nooit. Ik ging altijd met mijn familie in de zomer naar Oostenrijk, wandelen in de bergen, door de bossen rennen en zwemmen in de meertjes. Of als het te koud was, lekker picknicken bij de meren. Het was altijd perfect! Totdat ik een aantal jaren geleden ontdekte hoe mooi Oostenrijk in de winter is. En dat… Dat noem je nou ware schoonheid! De witte bergen voor je, dikke pakken sneeuw op de boomtoppen, het is adembenemend. Helemaal niet gek natuurlijk om de kerst in Oostenrijk te vieren, wat hoe mooi is het om op een magische kerstochtend in Oostenrijk wakker te worden? De gordijnen open te doen en uit te kijken op de witte bergen…

alpine-810461_1920

Dromen…

Je merkt het al, ik ben weer eens aan het dromen. Maar kerst in Oostenrijk is prachtig om te beleven. De Oostenrijkers staan bekend om hun muziek rondom de feestdagen. Optredens van opera’s en operettes, uitvoeringen van stukken van Mozart en noem maar op. Als je door een stad als Salzburg of Wenen loopt, moet je natuurlijk wel even een kerk of een kathedraal binnenstappen om het mee te maken.

Een middagje shoppen in een grote of kleine stad is ook geen straf! Helemaal niet als je een groot kerstfan bent. Want je vind hier de kleine, meest schattige winkeltjes waar je leuke kerstdecoraties kunt kopen. Of stap een barretje in voor een groot glas bier of een mok met warme chocolademelk, natuurlijk in combinatie met een “apfelstrudel mit vanillesauce”, want niks is lekkerder dan dat!

apfelstrudel-mit-vanillesauce

Natuur

Ik ben helemaal gek van Oostenrijkse steden, maar ik ben net zo lief te vinden in de natuur, in de bergen. Want hoe fijn is het om aan de voet van een berg te staan, de kou langs je oren voelt gaan en te genieten van het uitzicht…

Oké, ik droom helemaal weg, tijd om een last-minute kerstweekendje te boeken naar Oostenrijk?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Ferienparadies Natterer See

Oostenrijk

  • Midden in de natuur
  • Heerlijk zwemmeer
  • Professionele animatie

Rustig gelegen in de prachtige groene natuur van Tirol, aan een zwemmeer. Een goed verzorgde topcamping voor het hele gezin!

Blogcategorieën

Glamping.nl