Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op safari in eigen land bij Glamping Nunspeet

Vorig weekend verbleef ik samen met mijn vriend in Safaritent De Zebra van Glamping Nunspeet op Camping De Scheepsbel. In dit blog lees je alles over mijn ervaringen van deze korte vakantie in eigen land.

Aankomst op Glamping Nunspeet

Bij aankomst op Glamping Nunspeet wachtten Rosalie en Joël ons al op bij de safaritenten voor een rondleiding. Ook lag er een leuk welkomstpakketje voor ons klaar en stonden onze namen geschreven op het welkomstbord. In dit welkomstpakketje vind je een soort starterspakket voor je verblijf in de safaritent met bijvoorbeeld schoonmaakdoekjes en afwasmiddel. Handig voor als je de eerste dag nog niet zo’n zin hebt direct boodschappen te doen net als wij.

Glamping Nunspeet De Zebra

Foto van Glamping Nunspeet

De Safaritenten van Glamping Nunspeet

Op Camping De Scheepsbel vind je drie safaritenten: Safaritent De Zebra waar wij in overnachtten, Safaritent Het Luipaard en Safaritent De Tijger. Allen in een eigen uniek safarithema met leuke details als een zebrakleedje en zebrakussens. Aan alles is gedacht bij Glamping Nunspeet. Ook qua inrichting van de safaritent ontbreekt het ons aan niets. Zo hadden wij voor de zekerheid een fles wijn met dop gekocht voor de eerste avond, maar dit was nergens voor nodig. Er was namelijk gewoon een kurkentrekker aanwezig! Ook zaken als een kaasschaaf, een waterkan en barbecuetang behoren tot de inventaris. Waar dit in het buitenland nog wel eens ontbreekt als je aankomt in je safaritent, staat dit bij Glamping Nunspeet gewoon allemaal voor je klaar. Erg fijn!

Glamping Nunspeet Loungeset

Foto van Glamping Nunspeet

In de safaritent is er ruimte voor maar liefst zes personen met één masterbedroom met hotelboxsprings en één kinderkamer met speels ingerichte stapelbedden. In de masterbedroom hoef je je geen zorgen te maken om ongedierte, want er is een klamboe aanwezig. Zo blijven de muggen buiten de deur tijdens je kampeervakantie en geniet je onverstoord van je nachtrust.

Glamping Nunspeet Master bedroom

Foto van Glamping Nunspeet

Eten bij De Serre

Om een goed beeld te krijgen van Camping De Scheepsbel kozen wij de eerste avond voor een diner bij restaurant De Serre. Een mooi, kleurrijk ingerichte serre waar je het gevoel hebt nog steeds buiten te leven. Perfect voor tijdens je glampingvakantie, waar je toch vooral buiten wilt leven. Het grote voordeel van een glampingaccommodatie boven een hotel. Ik koos hier voor de zalm en mijn vriend voor de varkenshaas. Beiden werden geserveerd met boerenfrieten en verse seizoensgroenten: verrukkelijk! Ook de huiswijn smaakte me erg goed. Zeker voor een campingrestaurant een erg goed restaurant. En kom je hier met het hele gezin dan kunnen de kinderen spelen in de aparte speelruimte: De Speelpiraat, een grote indoorspeeltuin of bij mooi weer buiten op het piratenschip. Perfect voor als je even rustig bij wilt kletsen zonder die druktemakers.

Glamping De Serre

Foto van Glamping Nunspeet

Na ons etentje bij De Serre borrelden wij nog even na in onze luxe loungeset op het buitenterras voor onze safaritent met een lekker glaasje wijn. Grappig is dat de glazen glow-in-the-dark zijn waardoor ze oplichten zodra het donker wordt. Dit geeft een sfeervol effect.

Op ontdekkingstocht in eigen land

Zelf ga ik niet zo vaak op vakantie in eigen land, maar tijdens zo’n weekend zie je toch weer dat ook Nederland ontzettend veel te bieden heeft voor een vakantie. Een weekend is dan eigenlijk te kort om alles in de omgeving te kunnen zien. Toch hebben wij ook in een weekend al veel gezien. De omgeving van Glamping Nunspeet zit vol mooie natuur voor prachtige wandelingen (zoals zandverstuivingen en bossen), er zitten verschillende pretparken dichtbij (denk aan het Dolfinarium en Walibi World) en er zijn genoeg gezellige dorpjes. Voor meer tips over to do’s in de omgeving zie de website van Glamping Nunspeet.

Glamping Nunspeet - zandverstuiving

Foto van zandverstuiving bij Glamping Nunspeet

Gezellige dorpsstraat in Nunspeet

Na een ontbijt met verse broodjes van de campingwinkel, gingen wij op pad naar de verschillende dorpjes in de buurt. Wij startten onze trip in Nunspeet, een gezellig dorp met grote dorpsstraat vol winkels, waaronder ook een aantal leuke boetiekjes. Ook culinaire liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: legio mogelijkheden aan fijne restaurantjes en brasserieën met terras. Je vindt in Nunspeet trouwens alle grote supermarkten mocht je boodschappen willen doen voor het eten (zoals wij voor onze barbecue). Wij besloten om verder te gaan naar Elburg, omdat wij hier positieve verhalen over hadden gehoord en het bij mooi weer hier prachtig zou moeten zijn. En mooi weer dat hadden we, dus gingen wij op pad naar Elburg.

Nunspeet - Glamping Nunspeet

Foto van Nunspeet

Toeristische vestingstad Elburg

Elburg is een toeristische vestingstad met mooie grote haven en ontelbaar veel terrasjes. Als je door het centrum loopt, zie je prachtige oude gebouwen en architectuur. Bovendien zie je ongelooflijk veel ijskramen, dus voor een ijsje zit je hier zeker goed. Om dan nog maar niet te spreken over de gezellige haven vol visrestaurants. Wij kozen ervoor te eten bij Het Boothuis aan de haven in Elburg waar wij genoten van een heerlijke maaltijd (die trouwens ook erg uitgebreid was voor de lunch, ik zat tot aan de barbecue nog vol). Heerlijke verse vis!

Elburg - Glamping Nunspeet

Foto van Elburg

Zonnig zwemweer

Inmiddels waren de wolken van de ochtend weggetrokken en maakten zij plaats voor de zon. Na een rondje om het Veluwemeer besloten wij het zwembad van Camping De Scheepsbel uit te proberen. Een groot waterpark met glijbaan en kinderbad. We namen plaats op ons handdoekje en genoten van een paar uurtjes relaxen. Het zwemwater was al prima op temperatuur, dus je kon hier met een gerust hart het water induiken. Ook fijn is de locatie van het zwembad direct bij de speeltuin en de snackbar en het restaurant. Zo kun je gemakkelijk een ijsje halen of wat drinken tijdens een middagje zwemmen.

Glamping Nunspeet - zwembad

Foto van Camping De Scheepsbel bij Glamping Nunspeet

De barbecue gaat aan

Zo’n mooie dag kan natuurlijk niet anders afgesloten worden dan met een barbecue. En gelukkig is deze aanwezig op het buitenterras van onze safaritent. Nog even genieten van alweer de laatste avond in onze glampingaccommodatie. Nog een nachtje slapen in de boxspring, waar we genoten van een heerlijke nachtrust voor wij ons klaarmaakten voor vertrek naar huis. En wat hebben we genoten! We zullen hier zeker nog eens terugkomen, want een weekend hier is eigenlijk te kort.

Glamping Nunspeet Barbecue

Foto van Glamping Nunspeet

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl