Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Naar Saint-Tropez en Cannes? Hier zijn de tips voor jou!

Ben je gek op mooie boten en houd je van luxe? Dan is Saint-Tropez dé plek voor jou om op vakantie te gaan

Saint-Tropez is een klein havenplaatsje aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Het is super populair onder de toeristen. Maar wel die met een extra zakcentje, want je betaalt er al snel de hoofdprijs. Tip: ga vooral in de zomer naar dit kleine havenplaatsje. In de winter zijn de meeste restaurantjes en winkels namelijk gesloten. Een leuk uitstapje tijdens je glampingvakantie aan de Côte d’Azur!

Waarom Saint-Tropez?

Saint-Tropez is ideaal om lekker op een terrasje neer te ploffen met een heerlijke cocktail. Er is er de hele dag wel iets te zien bijvoorbeeld de Saint-Tropezmooie grote boten en de mensen die er rond lopen. In de zomer ligt de hele haven vol met mooie, dure jachten. Meer zin om echt iets te
doen? Ga dan wandelen door het prachtige stadje. En koekeloer in één van de vele boetiekjes. Of ga gewoon lekker naar het strand!

Bij welk terras moet je nou echt zijn?

Het bekendste terras van Saint-Tropez is dat van Café Senequier. Dit terras is al 120 jaar oud! De lunch en koffie zijn er top. Geniet ondertussen van het mooie uitzicht. De hele boulevard bestaat uit terrassen. Genoeg keuze dus voor een cocktail aan het eind van de dag. Hou je van Indiaas? Ga dan eten bij Gandhi. Heerlijk eten, vriendelijk personeel en een super sfeer.

Wil je toch nog naar een andere mooie stad?

In minder dan twee uur rijden ben je in Cannes. Een mooie levendige kustplaats. Dure jachten, filmsterren, luxe auto’s en nachtclubs zijn niet te missen. Erg bekend van Cannes is de Boulevard de la Croisette. Je kijkt je ogen uit van alle luxe! Wil je dit juist even ontvluchten? Pak dan de boot naar één van de eilanden voor Cannes. En ga zwemmen in een van de supermooie baaitjes!

cannes-398764_960_720

In Cannes zijn er genoeg leuke plekken om te eten. Als je zin hebt in iets van de grill eet een hapje bij Grill & Wines. En voor een luxe diner moet je bij Z Plage zijn. Op het strand met de zonsondergang. En een wijntje in je hand. Wat wil een mens nog meer?

Op uitgaansgebied is Cannes dé place to be! Hier betaal je veel voor, maar dan krijg je ook wat. Doe eerst research naar de dresscode van de tent waar je heen gaat. Want in Cannes kunnen ze je aan de deur nog weigeren. Kleed je mooi aan, ga met een groep en huur een tafel. Dat is daar normaal. Ga bijvoorbeeld naar de Bâoli! Een super mooie club met vuurshows met alles erop en eraan.

Zuid-Frankrijk is erg leuk om met een auto door heen te rijden! Zo rijd je heel makkelijk van Saint-Tropez naar Cannes en andersom.

Waar kan je overnachten?

In ongeveer 40 minuten rijd je naar het plaatsje Le Muy. Daar ligt de 4 sterren camping Les Cigales. Ideaal voor kinderen om lekker te zwemmen en te spelen. En natuurlijk ook voor ouders die lekker willen relaxen. Bekijk alle glampings aan de Côte d’Azur hier!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl