Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Parijs

Drie persoonlijke hoogtepunten uitgelicht

“Paris is always a good idea.” – Audrey Hepburn.


En als Audrey Hepburn dit heeft gezegd, dan weten we genoeg!

Maar zonder gekheid, Parijs is de perfecte stad voor een stedentrip. Het is niet ver weg, waardoor je vanaf Charles de Gaulle Airport binnen mum van tijd in het hart van de stad staat. Daarnaast is er genoeg te doen en de sfeer ‘parisienne’ is ook echt alleen maar in Parijs zelf te vinden.

Als je in Parijs bent ga je natuurlijk de grote bezienswaardigheden bezoeken. De Eiffeltoren, Notre-Dame, Arc de Triomphe, Sacré-Cœur, Hôtel des Invalides… Parijs heeft ontzettend veel te bieden.

Dit jaar was ik voor de tweede keer in Parijs en dit zijn mijn drie persoonlijke hoogtepunten waarvoor ik wel vaker naar Parijs zou willen komen.

Shoppen

Parijs is natuurlijk de stad van de mode dus wat shoppen betreft kun je je hier helemaal uitleven. Je hebt de beroemde Champs-Élysées maar verspreid over heel Parijs zijn er in elk arrondissement wel leuke winkeltjes te vinden. Of je nou van kleine boetiekjes of meer van grote ketens houdt, je veel of weinig te besteden hebt, Parijs heeft voor iedereen wat.

Montmartre

Montmartre is misschien erg toeristisch maar ik vond het geweldig! Hier kun je pas echt die sfeer ‘parisienne’ proeven. Montmartre staat bekend om de Basilique du Sacré-Coeur op de top van de heuvel. De basiliek kun je gratis bezoeken en vanaf hier kun je van een prachtig uitzicht over Parijs genieten.

Achter de Sacré-Coeur vindt je de rest van de wijk Montmartre dat met zijn betegelde straatjes, de boulangeries en de crêperies toch wel heel idyllisch lijkt. Om het beeld compleet te maken zijn op het plein kunstenaars te vinden die maar al te graag een karikatuur of tekening voor je willen maken.

_mg_0390
_mg_0385

Louvre

Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld en al alleen het gebouw zelf is al adembenemend. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag door de gangen vol kunstwerken lopen. Zelfs als je geen grote affiniteit met kunst hebt. Het bekendste kunstwerk is waarschijnlijk da Vinci’s Mona Lisa, die je niet kunt missen vanwege grote aantal toeristen dat erbij staat. De Mona Lisa zelf is wel makkelijk te missen door de massa van mensen die ervoor staan en omdat het schilderij simpelweg niet al te groot is. Maar deze ‘kleine’ teleurstelling is alweer snel vergeten door al de andere kunstwerken in dit museum. Zeker de moeite waard!

_mg_0511_mg_0508-2

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Domaine les Bois du Bardelet

Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Echte kindercamping
  • Bosrijke omgeving
  • Recreatiemeertje en visvijver

Een luxe camping in de mooie Loirestreek, met voldoende te beleven voor jong en oud. Geniet van wellness en de bosrijke omgeving.

Pagina delen

8

San Francesco

Familie Bakker, 12 februari 2016

Gezellige camping

Gezellige, niet al te grote camping aan het Gardameer. Wel opletten voor de plekken rondom het zwembad en het podium, daar is het geluid in de middag / avond tijdens de activiteiten / shows van het entertainment team erg hard.

Bezocht San Francesco in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl