Populair blog: Top 5 glamping in Italië
  • Volg Glamping.nl

Texel Yurts, het beste van twee werelden

Wat heeft een land ingeklemd tussen Rusland en China gemeen met onze eigen Waddeneilanden? Het antwoord is Texel Yurts.

Oneindig uitgestrekt Mongolië

Alvorens ik je iets meer vertel over Texel Yurts, neem ik je mee op reis. Ik neem je mee naar Mongolië. Een land, puur, ongerept en rauw. Een bestemming voor avonturiers en echte reizigers. Een bestemming naar mijn hart. Diverse malen bereisde ik dit uitgestrekte land en genoot met volle teugen van het uren door de stoffige woestijn rijden en niemand tegen komen. Tevens genoot ik van de vriendelijke lokale bevolking en het overnachten in de traditionele ronde vilten tenten, een ger (of ook wel Yurt genoemd.)

“We zijn er bijna,” zegt Ulzii, mijn Mongoolse gids. Het einde van de dag is in zicht. “Het wordt koud vannacht, ik vraag de eigenaar van de ger het houtkacheltje op te stoken,” vervolgt ze haar verhaal, terwijl ze dikke slaapzakken, bedekt met een laagje woestijnzand, uit de krakkemikkige Jeep trekt. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd heeft de maan de zon aan de hemel afgelost. Tijd om naar bed te gaan. Met vieren liggen we tot onze neus diep in de slaapzakken. Ik luister naar het knisperen van hout in het kacheltje, hoor in de verte een hond janken en val dan tevreden in diepe slaap.

Eindeloos genieten op het Eierland

Het klinkt wellicht wat raar, maar ik bezocht Mongolië eerder én vaker dan de Waddeneilanden. Onlangs was het zo ver, een trip naar Texel. “Wat is het hier mooi,” mijmer ik tegen vriendlief, terwijl we op fijn een plekje in de duinen naar de eindeloze zee staren. De frisse wind waait langs mijn wangen, mijn haar danst op het ritme van deze voorjaarsbries. Per fiets verkennen we het eiland, aaien lammetjes, maken strandwandelingen en turen naar de imposante vuurtoren. Heerlijk!
Texel Yurts Glamping.nl Eva Hopsataken Texel

Texel Yurts

Goed, Texel Yurts dus. Het fijne van deze glamping site is dat het – wat mij betreft – het beste van twee werelden samenbrengt. De knusheid van het overnachten in een traditionele Mongoolse tent (met meer comfort) en alle het goede wat Texel te bieden heeft. De 4-persoons Yurt is bij uitstek geschikt voor ons drieën, volop ruimte. Het weer is prima, maar mocht dat tegenzitten dan is er in de tent voldoende ruimte om bij de houtkachel een spelletje te spelen. Terwijl onze kleine meid houtjes hakt voor het fornuis, stook ik het vuur alvast op en zet de zware braadpan op het vuur. Tijd voor suddervlees, zoals oma die vroeger maakte. Terug naar vroeger, terug naar de natuur. Ik hou er van.

Wil je zelf eens ervaren hoe dat is om in zo’n tent te slapen? Klik dan snel hier voor meer informatie.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Texel Yurts - Glamping.nl
9

Texel Yurts

Texel, Op de wadden, Noord-Holland, Nederland

  • Onthaasten op Texel
  • Quality time in een Yurt
  • Ervaar het eilandgevoel

Verscholen in nationaal park 'Duinen van Texel' vind je Texel Yurts. De perfecte plek om te onthaasten en te genieten van luxe.

Categorieën

8

Texel Yurts

Fam. Mazon, 9 februari 2017

Bijzonder mooie ervaring

De Texel Yurts liggen op een mooie rustige plek op camping Loodsmansduinen. De Yurt is goed toegerust met goede bedden, houtkachel en keukenspullen. Zo kun je ook zelf koken wat een leuke ervaring is op een houtkachel. Het toiletgebouw is heel netjes en dichtbij de Yurts. Slapen in een Yurt is een bijzondere ervaring. Heel knus, terug naar de basis en dicht bij de natuur. Daarnaast kun je op de fiets de prachtige natuur op Texel verkennen. Wij hebben erg genoten.

Bezocht Texel Yurts in april 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl