Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waarom het in de ándere Alpenlanden ook heerlijk vakantie vieren is

Bij een kampeervakantie in de Alpen denk je al snel aan Frankrijk en Italië. Maar in de andere landen waar dit Europees hooggebergte doorheen loopt is het óók heerlijk vakantie vieren. Neem bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. En dan bedoelen we niet alleen voor een wintersportvakantie, maar in de zomer!

Duitsland

Een kampeervakantie bij onze oosterburen is ideaal als je niet té ver van huis wilt. Duitsland heeft veel meer te bieden dan de welbekende bier und bratwurst. Je vind er namelijk prachtige uitgestrekte bossen, je hebt er leuke steden en zelfs strandliefhebbers komen hier aan hun trekken: wat dacht je van de Duitse Wadden of de prachtige eilanden in de Oostzee? Duitsland is ook perfect voor een actieve vakantie. Huur een kano of boot en verken één van de prachtige meren in het Mecklenburger merengebied. Ontdek de heide, bossen of bergen te voet of per fiets en geniet!

Glamping-tip: in het prachtige Westbergerland ligt de leuke familiecamping Am Niemetal, mídden in Duitsland, op nog geen 375 km van Nederland. Je kunt er verblijven in de mooie Tendi Safaritent.

Oostenrijk

Waarom Oostenrijk zo mooi is, ook voor een kampeervakantie in de zomer, heeft Melissa eigenlijk al goed verwoord in haar blog. Bergen, meren, bossen en alle ruimte van de wereld, wat wil een mens nog meer? Oostenrijk is het land van de Alpen, zelfs in het laagste deel van het land zijn ze nog 1000 meter hoog. In het groene landschap van Oostenrijk kom je ’s zomers zeker tot rust. Je kunt er ook eindeloos wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en zeilen.

Op camping Ferienparadies Natterer See in het prachtige Tirol kun je genieten in het heerlijke zwemmeer en op de grote speel-/ligweide en waar je ook kijkt, de omgeving is prachtig. Je kunt er verblijven in één van de mooie Safari Lodges.

Zwitserland

Ook een Alpenland dat vast niet snel bij je opkomt als je denkt aan een kampeervakantie in de zomer: Zwitserland. Bekend om de lekkere chocolade en de precisie-uurwerken. Maar het land heeft zo veel meer te bieden! Hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, bergbeekjes, smalle bergpaden en groene alpenweiden met grazende koeien. Natuurschoon in overvloed, dus. De gastvrije, Zwitserse cultuur proeven kan in Genève. Pak ook nog de prachtsteden Bern en Zurich mee en je ziet Zwitserland op haar mooist. Gek op musea? Dan moet je ook zeker naar Zwitserland op vakantie gaan.

Glamping-tip: de nieuwe familiecamping Seefeld Park Sarnen heeft een verwarmd panoramazwembad op de 1e verdieping met uitzicht over de bergen en het meer! Gelegen tussen de bergen van centraal Zwitserland. Je kunt er verblijven in een luxe Lodgesuite of Lodgetent.

zwiterland

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl