Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Weekendje weg? Ga voor glamping!

Houd je wel een beetje van luxe en comfort? Maar vind je de vrijheid en het kamperen in de natuur eigenlijk ook wel ideaal? Als je in het dilemma zit of je je een weekendje op een camping moet doorbrengen of in een hotel, dan is hier de oplossing voor jou: glamping! Glamping is een nieuwe, snel groeiende trend en staat voor ‘glamorous camping’. Hierin vind je een combinatie van het comfort in een hotel en de heerlijke vrijheid van de camping. Ik zet drie opties voor glamping voor je op een rijtje en ik licht toe waarom glamping jouw weekendje weg perfect zal maken!

Overnachten in de Tendi Safaritent

In de Tendi Safaritent kun je aan glamping doen met een avontuurlijk tintje. Het is eigenlijk een grote canvastent met een eigen keukenblok en koelkast, waardoor de tent een hippe uitstraling krijgt. De tent staat op een houten vloer, dus je hebt in principe een eigen huisje met het uiterlijk van een echte tent. Je kunt wegzakken je eigen boxspring en voor de kinderen is er een prima stapelbed. Daarnaast is er de mogelijkheid om ’s avonds lekker te borrelen op de veranda. Op veel campings in Europa kun je in een Tendi Safaritent verblijven, dus neem vooral een kijkje!

Glamping in de Lodgesuite

De Lodgesuite is typisch voor glamping: een hemelbed, een eigen badkuip, een keukenblok en een schone badkamer met toilet en douche. Daarnaast heeft de suite luxe interieur. Als je een romantisch weekendje weg boekt, is dit zeker een aanrader! In het geval dat je kinderen ook mee gaan, wordt er een Junior Lodgetent naast de Lodgesuite geplaatst. Hierdoor ervaren jullie allemaal het ultieme gevoel van luxe en comfort.

Wegdromen in de Airdreamer

Midden tussen de groene, frisse natuur kun je met je gezin avontuurlijk verblijven in de Airdreamer. Dit is perfect voor als je met je familie op vakantie gaat. De Airdreamer is een houten, bosachtig verblijf en heeft twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de keuken met knusse eethoek, een overdekt terras, een keukenblok met koelkast en een badkamer met een douche en toilet. Het interieur is voornamelijk van hout en dat geeft je het gevoel alsof je echt aan de natuur bent overgeleverd. Op de bovenverdieping zijn drie slaaptenten met twee zachte bedden. Door de slaaptenten ervaar je alsnog het gevoel van kamperen!

Voor een weekendje weg is een glamping niet te ver van huis wel fijn. Mijn tip: camping de Luttenberg in de Overijsselse bossen, waar je slaapt in een prachtige Safaritent.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Andere glampings dicht bij huis

Panorama Gulperberg

Limburg, Nederland

  • Gezellige gezinscamping
  • Heuvelachtig Zuid-Limburg
  • Zwembad met kinderbad

Camping Gulperberg is een gezellige gezinscamping in Gulpen, in het heuvelachtige zuiden van Limburg. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht op het drielandenpunt!

Beringerzand

Limburg, Nederland

  • Familiecamping in Limburg
  • Eco-vriendelijke Lodgetenten
  • Vakantie in een Tipi!

Camping Beringerzand heeft top faciliteiten en een enthousiast animatieteam. Het is de ideale plek voor families met kinderen!

Pagina delen

De Luttenberg

Vechtdal, Overijssel, Nederland

  • Vlakbij de Sallandse heuvelrug
  • Tal van faciliteiten
  • Animatie en minigolf

Aan de rand van de Sallandse Heuvelrug in Overijssel vind je vakantiepark de Luttenberg. Geniet van rust, ruimte en natuur in eigen land op!

Glamping.nl