Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Covid-19: zo ging het op Les Escaliers de La Combe

 Covid-19. Het heeft ons allemaal getroffen, zo ook Les Escaliers de La Combe. Want het virus heeft ook dit domein in het zuidwesten van Frankrijk getroffen. Benieuwd hoe wij er daar mee zijn omgegaan? Je leest het hier!

Het voorjaar neemt een vreemde wending

De rustige wintermaanden zonder bezoekers gaan normaal gesproken over in een voorjaar waarin alles op alles moet worden gezet om op tijd klaar te zijn voor de eerste gasten. En dit jaar start het voorjaar extra vroeg. Hoge temperaturen, veel zon, buitenleven, maar ook… een strikte lockdown. Frankrijk ligt volledig stil. De grenzen zijn gesloten.  We realiseren ons al heel snel dat we ons dit jaar niet hoeven te haasten. Er komt geen reservering meer binnen, de eerste twijfelaars mét boeking beginnen te mailen. Al heel snel wordt duidelijk dat er dit jaar geen sprake zal zijn van een Pasen of een meivakantie met gasten…

Toerismesector hard geraakt, en nu?

Intussen storten we ons op webinars die worden georganiseerd binnen de toeristische wereld. De tips en adviezen op allerlei gebieden vliegen ons om de oren. Wat moeten we hier allemaal mee? Maar ook positief nieuws: er komt een hele optimistische uitwisseling op gang met Nederlandse collega’s die net als wij een kleinschalig vakantiedomein runnen. Er is hulp, er is openheid, er is uitwisseling en wat voelt het fijn dat we er niet alleen voor staan! We helpen elkaar aan subsidieaanvragen, delen artikelen uit de media en beginnen te praten over hoe we met elkaar dit seizoen kunnen redden.

Met een aantal enthousiastelingen beginnen we Les Petites Perles. We gaan samen de Franse markt proberen te veroveren, want de kans bestaat dat we dit jaar geen buitenlanders (lees: Nederlanders en Belgen) mogen ontvangen. Binnen 3 weken staat er een website, we zijn apetrots op de snel geklaarde klus en gaan druk in de weer met het promoten van www.lespetitesperles.fr.

Hoop en vrees in mei

Begin mei beginnen we toch nog hoop te krijgen op een ‘normale’ zomer. Zouden die grenzen dan toch nog voor het hoogseizoen open gaan? Een woord van dank aan de Nederlandse en Belgische media! Om de haverklap verschijnen er berichten die berusten op halve waarheden; er wordt een beeld gegeven van een Frankrijk dat zich zou willen afschermen van buitenlandse toeristen. Fijn, dat kunnen we ook nog wel gebruiken! We proberen onze bestaande reserveringen vast te houden door te proberen onze gasten gerust te stellen in een aantal nieuwsbrieven. Dat helpt absoluut, maar toch blijft er onrust en toch blijven we annuleringen krijgen.

En dan volgt eindelijk het verlossende woord : buitenlanders mogen weer de grens passeren vanaf 15 juni. Nu wordt het toch echt tijd voor concrete Covid-plannen voor Les Escaliers! We kopen mondmaskers, gel en krachtige schoonmaakmiddelen in. Aan ons zal het niet liggen! Er wordt druk geschoven met tafels en stoelen. We verzinnen alternatieve uitstapjes voor onze gasten. En…Er komen weer reserveringen binnen! Zelfs zoveel dat we er met onze vrienden van Les Petites Perles voor kunnen zorgen dat al onze mooie plekjes ‘vol’ lopen. Zo kunnen er zoveel mogelijk ‘glampinggasten’ alsnog een mooie familievakantie op het rustige en veilige Franse platteland beleven. 

Toch nog een vrolijke zomer

Dan is het zover: de eerste gasten arriveren. Bijna net zo spannend als tijdens ons eerste seizoen! Er volgt een zeer correcte en veilige lange afstandskennismaking, maar binnen een minuut voelt alles weer als vanouds. Het welkomstdrankje, de kinderen die meteen het terrein gaan verkennen. Wat heerlijk! Geen gestresste toestanden… We respecteren de nieuwe regels maar de stemming is goed: onze gasten van dit jaar genieten overduidelijk extra van hun vakantie!

Al gauw blijkt dat onze gasten prima ‘op de nieuwe manier’ met elkaar en met ons omgaan: op ruime afstand van elkaar aan tafel, elkaar ‘extra galant’ voor laten gaan bij een krappe doorgang. Twee keer heb ik maar een uitgestoken hand hoeven weigeren… foutje…Vooral onze jonge gasten zorgen voor grappige situaties waar we vooral in het begin niet goed raad mee weten! Je serveert een pakje appelsap bij het kinderdiner. De bewuste 3-jarige koter krijgt zijn rietje niet losgepeuterd van het pakje en kijkt je vragend aan. Er valt een kleintje vlak voor je neus languit over de drempel. Je gaat met een paar kindjes een stukje lopen met de hond en krijgt spontaan een handje. Wat moet je dan!? Grappig trouwens dat geen kind raar opkijkt als je met een mondkapje op zijn bordje komt serveren. Kinderen nemen het zoals het is, gelukkig!  

Een bijzondere table d’hôtes

De table d’hôtes kan dankzij de geweldige zomer (op een enkele uitzondering na) elke avond buiten plaatsvinden. En dus worden er bij de ondergaande zon weer vele leuke gesprekken gevoerd! Traditioneel gezien gaan die vaak over de kinderen, maar dit jaar scoort de lockdown enorm hoog. Het lijkt wel alsof iedereen nog bezig is om de afgelopen maanden van thuiswerken met de kinderen op schoot te verwerken! Door de onderlinge afstand (in Frankrijk is een meter genoeg, maar dan nog…) zijn de tafels extra lang, maar ook dat went vrij snel. Maar dat er dit jaar niet door de kinderen kan worden meegeholpen bij het serveren, tja, dat is toch wel echt heel jammer… De vrolijke schortjes voor de jonge obers en serveersters liggen alvast klaar voor volgend jaar!

En terwijl de corona-pandemie wereldwijd blijft doorrazen, blijft het heerlijk rustig in de Lot. Natuur, ruimte en frisse lucht maken van ons departement een vakantie-oase in een wereld die op hol lijkt geslagen. De berichten over gele, oranje en rode gebieden worden natuurlijk wel besproken, maar keer op keer kunnen we constateren dat het gevaar op ruime afstand blijft, Toulouse is nog altijd een dikke anderhalf uur rijden!

Klaar voor 2021! 

We kijken met heel veel voldoening terug op het afgelopen vakantieseizoen. En mocht Covid-19 volgend jaar nog niet uit de wereld zijn: Kom maar op, geen probleem! Wat ons dit jaar is gelukt gaat ons volgend jaar ook weer lukken!

Heb jij ook een ervaring van afgelopen seizoen die je met ons wilt delen? Laat het ons weten via info@blogs4travel.nl.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Vestar

Familie Kienhuis, 18 oktober 2016

Ik kan deze camping aan iedereen aanbevelen!

De ligging van de camping was heel erg mooi. een super mooie baai, en alle voorzieningen zijn aanwezig. Het enige wat onze kinderen miste was een glijbaan, maar verder konden zij zich uitstekend vermaken. Ik heb de camping en de tent nu al aan meerdere mensen geadviseerd.

Bezocht Vestar in juli 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl