Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dé 10 glampingtrends van 2021

Wat een jaar was 2020. Een jaar als geen enkele andere. En na een jaar als deze zijn we wel toe aan een frisse start vol mogelijkheden. Bij die mogelijkheden hoort natuurlijk ook een lekkere vakantie! Maar waar zijn we nu eigenlijk naar op zoek op vakantiegebied in 2021? Ontdek het hier!

1. Een gezond nieuwjaar

In 2020 was gezondheid belangrijker dan ooit. Niet alleen om besmettingen te voorkomen, maar ook om in beweging te blijven gedurende de lockdown. We hebben steeds meer behoefte aan gezonde voeding, lekker bewegen en meditatie. Me-time is belangrijker geworden dan ooit in 2020. Echt even je scherm dichtklappen en een momentje voor jezelf pakken. Deze trend zie je dan ook terug komen het komende jaar op reisgebied.

Aan-het-meer-me-time

Foto van Simon Migaj via Unsplash

2. Een echte beleving

Het zogenaamde basic vakantie vieren is er inmiddels niet meer bij. Mensen zijn op zoek naar een echte beleving, een unieke ervaring. De sneeuwbolletjes of sleutelhangers zijn voor veel reizigers overbodig. Ervaringen waar je thuis over kunt vertellen, daar draait het allemaal om. Praat met de lokale bevolking, proef de plaatselijke keuken en haal je producten op een kleine markt.

 gabriella-clare-marino-parma

Foto van Gabriella Clare Marino via Unsplash

3. Op vakantie met opa en oma

Op vakantie met opa’s, oma’s, tantes, ooms en ga zo maar door. De intergenerationele vakantie wordt steeds populairder. We waarderen familie steeds meer en willen dit ook vieren met een fijne vakantie. Met het gehele gezin is niet alleen ontzettend gezellig, maar ook erg waardevol voor later.

Tyler-Nix-Familie

Foto van Tyler Nix via Unsplash

4. Duurzaam op vakantie

Juist nu vinden we het belangrijk om duurzaam om te gaan met de natuur. Nu we niet vliegen en het verkeer grotendeels plat ligt, zien we gelijk de effecten van deze uitstoot. In steden die ooit bedekt waren met smog kun je nu de prachtige lucht zien. We willen de natuur behouden door over te gaan op middelen als papieren rietjes in plaats van plastic bijvoorbeeld. Met het doorzetten van deze lijn werken we met zijn allen aan het tegengaan van klimaatverandering en kunnen we nog lang genieten van mooie vakanties.

Gabe-reuter-mountains

Foto van Gabe Reuter via Unsplash

5. Keeping connected

Een smartphone is niet meer weg te denken uit het huidige beeld van de samenleving. En deze apparaten nemen we dan ook het liefst gewoon mee op vakantie. Campings zonder wifi vind je bijna nergens meer. Want we willen constant mooie plaatjes, berichtjes of andere dingen delen op social media. Daarnaast willen we ook gewoon een filmpje op Netflix aan kunnen zetten op vakantie. Hiervoor is dan ook een sterke internetverbinding nodig op de camping.

paul-szewczyk-sharing

Foto van Paul Szewczyk via Unsplash

6. Even lekker detoxen

De trend van het detoxen staat lijnrecht tegenover de vorige trend. Hier draait het juist om het even echt ‘unwinden’. Weg van alle prikkels. Telefoon uit, en gewoon echt even genieten in het moment. Op social media komt er zo ontzettend veel (negatief) nieuws voorbij. Juist daarom zijn mensen toe aan een telefoon-vrije vakantie. Zo geniet je optimaal van elkaar en de mooie omgeving.

brett-jordan-beach

Foto van Brett Jordan via Unsplash

7. Luxueus genieten

Ook dit jaar zijn we allemaal fan van een beetje luxe. Heerlijk genieten bij je eigen accommodatie met badkamer in plaats van met de wc-rol over de camping. Verblijven in een prachtige omgeving en echt even ontspannen. Daarnaast is qualitytime met het gehele gezin erg belangrijk. Echt even compleet tot rust komen maar dan wel in stijl.

Wellness - Village Sud Ardèche, glamping.nl

Foto van Village Sud Ardèche

8. Back to the basics

Een trend die hier dan weer tegenover staat is het back to the basics. Gewoon met je tentje naar een camping gaan en weer echt kamperen. Een jaar als 2020 heeft ons doen beseffen dat een goede gezondheid het allerbelangrijkst is, en dat we niet veel meer nodig hebben. Dus lekker genieten van elkaar in en de schitterende omgeving.

Scott-goodwill-camping

Foto van Scott Goodwill via Unsplash

9. Genieten van elkaar in een Tiny House

Zoals terug te zien in het blog over de meest populaire glampings van 2020 is een vakantie in een Tiny House erg populair. Ook dit jaar zal dit erg in trek zijn. Echt de natuur beleven door zo veel mogelijk naar buiten te gaan. Benieuwd wat er nu zo bijzonder is aan een Tiny House? Lees hier over het leuke Maasduinen!

Tiny House Maasduinen

Foto van Maasduinen

10. Luxe kamperen op budget

We love luxe! En dit zal zich ook in 2021 ontwikkelen. Echter na een jaar als deze is voor velen het budget iets ingekort. Daarom is een trend voor komend jaar budget glamping. Want glamperen hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Bij een minder hoog budget vind je ontzettend veel accommodaties die in dit kostenplaatje passen. Op deze manier geniet je van luxe voor een lagere prijs!

Budget Glamping

Foto van Budget Glamping

In dit blog heb je gelezen over de 10 glampingtrends van 2021. Welke trend past er bij jou? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Weekend Glamping Resort

Familie Duivestein, 3 december 2014

Gezellig camping aan het Gardameer

Mooie, overzichtelijke en gezellige camping. Prachtige omgeving om te wandelen. Voor cultuur liefhebbers is er genoeg. En aan de kinderen wordt altijd gedacht.

Bezocht Weekend Glamping Resort in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl