Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De populairste glampingblogs van 2018

Het jaar is voorbij gevlogen en wat hebben we weer veel mooie blogs geschreven over glamping! Daar zijn we best een beetje trots op en daarom willen we graag met jullie de populairste glampingblogs van 2018 delen. Heb jij ze allemaal gelezen? Zo niet dan heb je in de kerstvakantie vast nog wat tijd over om weer helemaal up-to-date te zijn!

1. Wat betekent glamping eigenlijk?

Hoewel glamping al een aantal jaar een feit is in het toerisme, zijn er nog veel mensen die graag even lezen wat het nou precies is. In dit blog wordt precies uitgelegd wat glamping nou betekent en wat het inhoudt. Is de term glamping helemaal nieuw voor je? Dan is het aan te raden even dit blog te lezen en dan heb je meteen een beter beeld!

populairste glampingblogs 2018

Foto via Vacanceselect

2. Glampingtrends voor 2019

Hoewel dit blog een terugblik is, wordt er in dit blog juist vooruitgekeken naar 2019. En hoewel nog niet zo lang online wordt dit blog al veel gelezen! De glampingtrends voor 2019 zijn onder andere pop-up glamping, glamping in Duitsland en glamping roadtrip. Wil je alle trends weten voor 2019? Lees dan snel het hele blog.

populairste glampingblogs 2018

Foto: Robert Sedlak via Pixabay

3. De trend van 2018: eco-glamping

De bewustwording dat we met z’n allen een stukje duurzamer moeten gaan leven wordt steeds groter. En zo ook op het gebied van vakantie vieren is dit een actueel thema. Steeds vaker hoor je ook van duurzaamheid op glampings en besteden de eigenaren hier aandacht aan. Lees in dit blog alles hierover, en wie weet boek jij in een 2019 een eco-glamping!

populairste glampingblogs 2018

Foto van Les 7 Iles via Vacanceselect

4. Verschillende segmenten binnen de glampingmarkt

Om een duidelijker beeld te krijgen van de totale glampingmarkt delen wij deze in vier categorieën in. Deze categorieën zijn Glamping Nature, Glamping Camping, Glamping Village en Glamping Experience. Wil je weten wat elke categorie precies inhoudt lees dan het volledige blog.

populairste glampingblogs 2018

Foto van Tenuta delle Ripalte via Tendi

5. Vijfde editie van The Glamping Show

In 2018 mochten wij weer op inspirerende beurzen en congressen aanwezig zijn. Zo waren we in september in Birmingham op The Glamping Show. En in april dit jaar waren we aanwezig bij de eerste editie van de Global Glamping Summit in Denver. In januari 2019 is natuurlijk weer de Vakantiebeurs waar we natuurlijk ook aanwezig zijn. Zien we je daar?

populairste glampingblogs 2018

Foto van The Glamping Show

6. Een glamping vakantie in Nederland

Hoewel je misschien bij glamping al snel aan het buitenland denkt zijn er in Nederland ook vele mooie glampinglocaties! Voordeel van in eigen land op vakantie is natuurlijk de korte reistijd, en je kunt gewoon lekker Nederlands praten. Lees in dit blog een aantal leuke glampinglocaties in Nederland.

populairste glampingblogs 2018

Foto van Zonneweelde

7. 3x Glamping bij de boer

Dit is een favoriet bij de kinderen, want op een boerderij lopen altijd veel dieren rond! Vaak mogen ze de boer dan helpen bij het voeren of verzorgen van de dieren. Op het platteland heb je bovendien vaak veel ruimte en natuur en dat gaat goed samen met glamping. Lees hier waar je een fantastische boerenglampingvakantie kunt boeken!

populairste glampingblogs 2018

Foto via Boerenbed

8. 5x de mooiste Yurts

De yurt is een glampingaccommodatie die aan populariteit alleen maar toeneemt. Steeds vaker zie je deze prachtig vormgegeven accommodatie voorbij komen. Van origine komt deze tent uit Mongolië waar de nomadenstammen dit als huis gebruiken. Heb jij al eens in een yurt geslapen? Lees in dit blog op welke mooie plekken je dat kunt doen!

populairste glampingblogs 2018

Foto van Texel Yurts

9. Wintersporttrend: Glamping!

Het wintersportseizoen zit er weer aan te komen, en veel Nederlanders gaan lekker een weekje op skivakantie. Maar waarom zou je niet wintersport combineren met glamping?! In dit blog lees je de voordelen en de mogelijkheden voor een wintersportvakantie in een glampingaccommodatie! Ken jij een mooie glampingaccommodatie in een wintersportgebied? Laat het ons weten!

winter glamping

Foto: Maxmann via Needpix

10. 3x bijzonder overnachten bij Natuurhuisje

Bij Natuurhuisje verblijf je altijd midden in de natuur en bij een zeer kleinschalige glamping. Je even samen of met het hele gezin terugtrekken en alleen maar genieten van de natuur? Bij Natuurhuisje hebben ze de mooiste plekjes! In dit blog lees je over drie bijzondere bestemmingen.

populairste glampingblogs 2018

Foto van Natuurhuisje in Fisenne via Natuurhuisje

Wij zijn benieuwd naar wat jullie in 2019 graag in onze blogs willen lezen! Welke onderwerpen, bestemmingen of accommodaties wil jij graag meer over lezen? Laat het ons weten en dan lees je het in 2019!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl