Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dit zijn de voordelen van glamping in een yurt

Verblijven in een yurt tijdens het glampen wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek! Glampen in een yurt heeft nu eenmaal heel veel voordelen. Zo is deze accommodatie in de winter heerlijk warm. En vergeet ook niet dat je hierbij een unieke ervaring rijker wordt. Ben je benieuwd naar meer voordelen? Lees dan met me mee

voordelen van glamping in een yurt

Foto: Yang Shuo via Unsplash

Geen accommodatie, maar een woning!

Wist je dat een yurt in Midden-Azië gebruikt wordt als een woning? De rondtrekkende nomaden wonen in deze accommodatie en dat is voor hen meer dan ideaal. Een yurt, ook wel joert genoemd, heeft meestal een ronde opening in het dak met een bijbehorende deur. Wist je trouwens ook dat een yurt erg duurzaam is? Door deze duurzaamheid en zelfconstructie gaat een yurt bij de nomaden generaties lang mee. Tegenwoordig zijn er campings en vakantieparken die een verblijf in een yurt aanbieden. Dus zoek je nog een unieke ervaring? Wacht dan niet te lang.

De voordelen van glamping in een yurt: heel veel ruimte

Ondanks dat een yurt eigenlijk gewoon een ronde tent is, biedt deze accommodatie toch heel veel ruimte. Dit is dan ook een van de grootste voordelen van glamping in een yurt. Een yurt bestaat vaak uit één grote ruimte waar je alles vindt wat je nodig hebt. Van bedden tot aan eettafels en een bank. Natuurlijk is het sanitair wel gescheiden, zodat je nog wel wat privacy hebt. Zie jij het al zitten om in een yurt te verblijven?

Knusse sfeer

Als je in een yurt verblijft bevind je je altijd met het hele reisgezelschap in één ruimte. Vaak gelegen midden in de natuur, geeft de omgeving en de inrichting een knusse sfeer. Met ouderwetse bordspellen en een mok chocolademelk, haal jij het beste uit je verblijf in een yurt! Zie je het al voor je? Bij de meeste bestemmingen zijn de yurts ook nog eens in Oosterse stijl ingericht. Dit maakt het sfeertje natuurlijk compleet.

voordelen van glamping in een yurt

Foto van O Homem Verde

De beste isolatie voor het glampen

Of je nou in de zomer of in de winter in een yurt wilt verblijven, het kan allebei! Zodra het koud wordt, biedt een yurt de beste isolatie tegen de kou. Vaak kan er ook nog binnen in de yurt een houtkachel geplaatst worden. Zo gaat niemand het koud krijgen tijdens de gure winterdagen. En in de zomer? Dan is en blijft het juist weer heerlijk koel in een yurt.

Ben je na dit blog enthousiast geworden en wil je binnenkort snel verblijven in een yurt? Bekijk hier ons aanbod in en buiten Nederland.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl