Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een bezoekje aan de grootste Glamping showroom van Europa!

Op vrijdag 20 oktober had ik het voorrecht om de opening van Luxetenten.com bij te wonen. Bij aankomst ben ik ietwat aan de vroege kant, maar dat is helemaal niet erg. Dirk-Jan, commercial manager, leidt me wel even rond. We lopen eerst door een grote hal waar al het zware werk wordt gedaan. Overal waar ik kijk staat hout. Begrijpelijk. Ze leveren niet alleen de tenten, maar ook alle meubels maken ze zelf in de werkplaats! In twee jaar tijd is Luxetenten.com niet alleen in werkruimte, maar ook in werknemers, klanten en als leveranciers enorm gegroeid. Wat is hun geheim?

Een logistiek kunstwerk

De drukste periode die het bedrijf kent ligt rond 1 januari tot en met 1 juli. Daarna gaan ze klaverjassen zegt Dirk-Jan grappend. In die drukke tijd rijden er soms wel drie tot vijf vrachtwagens per dag vanuit Emmeloord om overal ter wereld materiaal voor glamping accommodaties te leveren! Als je je voorstelt dat per accommodatie 6 matrassen nodig zijn,mag je dat gerust een logistiek kunstwerk noemen. Zo hebben ze bijvoorbeeld dealers in Frankrijk, Italië, Spanje maar ook buiten Europa, zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika. Het opbouwteam, bestaande uit eigen monteurs, gaat dan per vliegtuig vervolgens de vrachtwagens achterna.

Mijn eerste blik op de showroom

Ik word een smal trapje opgeleid naar het kantoor. Dit is een must volgens Dirk-Jan. Op deze manier zal ik straks de grootste showroom van het land eerst van bovenaf kunnen bewonderen. “Anders mis je de magie”. Ik loop langs palmboompjes en ga een geur van vanille en warm hout tegemoet. Ik kom uit in een gigantisch grote hal ingericht met enorme glamping accommodaties.

opening showroom Luxetenten.com

Zoveel te zien!

Terwijl ik wat kiekjes schiet, verplaats ik me langzaam door de prachtige accommodaties. Douches, keukens, een jacuzzi: Echt alles is er. En iedereen is vrij om alles aan te raken. Het valt me op dat vooral de mannen erg geïnteresseerd zijn in de constructies van de tenten: speels trekken ze aan de palen om toch even te checken of ze echt wel blijven staan. Geen zorgen, dat deden ze!

opening luxetenten.com glamping

Maar ook voor het deskundige vrouwenoog is er veel te ontdekken. Elke accommodatie is geheel ingericht met banken, bedden en andere attributen. Ze zijn tot in de kleinste details verfijnd. Zelfs de tandenborstel naast de wasbak is niet vergeten. Grote barbecues, een hangmat en prachtig servies: Het werkte. Het begon langzaam te voelen alsof ik zelf op een luxe kampeervakantie was!

Lekker normaal gebleven

Onder het genot van een hapje en een drankje raak ik aan de praat met een aantal klanten van Luxetenten.com. Eén ding waren ze het allemaal over eens: naast het deskundige team en
de innoverende ideeën, moeten het toch wel de eigenaren zijn die zorgen voor het succes van Luxetenten.com. Met een korte speech zegt Patrick, de eigenaar, waar het op staat: “De showroom is wel aardig gelukt volgens mij…”. De eigenaren zijn ‘lekker normaal gebleven’ en ook altijd in voor een praatje. Een bedrijf om in de gaten te blijven houden!

Luxetenten.com bedrijfsfilm

Trots op onze medewerkers en ons bedrijf! Wij bedanken Cinema43 voor deze geweldige bedrijfsfilm!

Geplaatst door Luxetenten.com op zondag 22 oktober 2017

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl