Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een splinternieuw en heerlijk verblijf bij Acker Lodges

Afgelopen weekend logeerde ik bij Acker Lodges samen met mijn vriend. Splinternieuwe accommodaties stonden voor ons klaar om uitgetest te worden. En wat een eer om hier als eerste te gast te zijn, want een verblijf bij Acker Lodges is zeker de moeite waard. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Acker Lodges overzicht Glamping.nl
Foto van Acker Lodges

Een warm welkom in de natuur

Vrijdagavond werden we hartelijk ontvangen door Peter en Lianne die samen met Roelof de Acker Lodges in beheer hebben. In totaal vind je zes lodges op het natuurterrein en een groepsruimte waar je met een groter gezelschap kunt koken, eten en spelletjes spelen. De Acker Lodges zijn ervoor gemaakt om je even terug te trekken in de natuur en te genieten van het Drentse landschap. En dat is ons zeker gelukt! Het knusse huisje is volledig ingericht en je ziet dat er met liefde gewerkt is aan dit project. We hopen dan ook dat veel gasten hun weg zullen vinden naar Acker Lodges om hier te genieten van een verblijf vol rust en ruimte; één van de huidige trends binnen de reisbranche waar Acker Lodges goed op ingespeeld heeft.

Acker Lodges
Foto van Acker Lodges

Een knusse accommodatie met alles erop en eraan

Een tweede trend waar Acker Lodges goed op inspeelt is de trend van luxe en bijzonder verblijven. De lodges zijn volledig ingericht en voorzien van een keuken en badkamer, een groot terras en twee slaapkamers. Van binnen heeft de lodge iets weg van een Tiny House vanwege het moderne interieur en de leuke details. Een groot pluspunt van de accommodaties is dat er een oven in zit, iets wat vaak ontbreekt in glampingaccommodaties. Zo kun je ’s ochtends heerlijke verse broodjes afbakken en genieten van een uitgebreid ontbijt. Ook zijn er voldoende stopcontacten en zit er een verwarming in de lodges die we afgelopen weekend goed konden gebruiken. Bij aankomst lag er een welkomstpakketje voor ons klaar, zodat we een goede start konden maken van ons weekend. In het welkomstpakket vind je onder andere doekjes, afwasmiddel en een theedoek. In de welkomstmap vind je drie wandelroutes die je kunt lopen vanaf de lodges en andere to-do-tips in de omgeving.

Acker Lodges keuken
Foto van Acker Lodges

Heerlijke nachtrust en ontbijt met uitzicht

Wat hebben we lekker geslapen en wat worden we uitgerust wakker! De Acker Lodges zijn duidelijk voorzien van goede bedden en heerlijke kussens en dekens, waardoor je ’s ochtends nog moeite zult hebben uit bed te komen. Gelukkig hadden we geen haast en begonnen we rustig aan onze dag. We genoten van een ontbijt met verse broodjes uit de oven en een prachtig uitzicht op de lammetjes en schapen in de wei. Lianne en Peter vertelden ons dat de lammetjes binnenkort plaats zullen maken voor de koeien, maar rustgevend zal het uitzicht zeker blijven.

Acker Lodges woonkamer
Foto van Acker Lodges

Nationaal Park Weerribben-Wieden

In de omgeving zijn talloze mogelijkheden voor wandel- en fietstochten zoals in Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Omdat ik twee weken geleden al een bezoekje had gebracht aan Nationaal Park Dwingelderveld, besloten we vandaag op ontdekking te gaan in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het viel ons op dat er met name veel hele korte of hele lange wandelingen in dit natuurgebied zijn. We kozen er daarom voor twee wandelingen van beiden 4,1 kilometer te combineren tot een langere wandeling van 8,2 kilometer. Ons startpunt was Kiersche Wijde. Met name de tweede wandeling (de rode) was een aanrader. Je wandelt recht door het landschap en spot met een beetje geluk verschillende dieren van dichtbij tijdens je route.

Nationaal Park Weerribben-Wieden Glamping.nl
Foto van Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een bezoekje aan Meppel

Na onze wandeling vervolgden wij ons uitstapje naar Meppel (dat op slechts een paar kilometer van de Acker Lodges ligt, net als Nationaal Park Weerribben-Wieden). We waren verrast door het toch best wel behoorlijke centrum van deze stad met leuke boetiekjes en historische panden. Natuurlijk konden we niet de volledige sfeer proeven van de stad vanwege de nog geldende coronamaatregelen, maar we vermoeden dat het zomers erg gezellig is op de terrassen op het centrale plein.

Meppel Glamping.nl
Foto van Meppel

Een rustige middag in de lodge

15.000 stappen en een boel indrukken verder besloten we terug te keren naar onze Acker Lodge voor de lunch. We waren blij dat we al veel gedaan hadden, want eenmaal in onze lodge begon het flink te regenen. Hoog tijd dus voor een rustige middag lezen en een warme douche (die trouwens ook erg lekker is).

Acker Lodges kijkje bij de buren
Foto van Acker Lodges

Een heerlijke maaltijd van De Kastelein

’s Avonds besloten we op aanraden van Lianne en Peter eten te bestellen bij De Kastelein. Het restaurant kwam ons eten gewoon bij de lodge bezorgen, dus dat was top (zeker gezien het weer). En maar goed dat we op de tip van Lianne en Peter zijn ingegaan, want het eten was heerlijk en ik denk dat het de lekkerste bezorgmaaltijd is die wij in tijden hebben gehad. Ik koos voor het Drents stoofvlees en mijn vriend voor de burger, beiden inclusief een kleine salade, pastasalade en gebakken aardappeltjes. Genoeg om de hele avond verzadigd te zijn dus!

Foto van Acker Lodges

Een weekend zoals dat hoort te zijn

Zondag was het helaas alweer tijd om uit te checken en afscheid te nemen van onze Acker Lodge. We hebben ontzettend genoten van ons verblijf en kunnen iedereen aanraden de lodges eens uit te proberen. Met name voor koppels of gezinnen met kleine kinderen zijn de lodges een aanrader. Wil je met een groter gezelschap verblijven in de lodges? Dan is het aan te raden meerdere lodges te huren en de groepsruimte erbij te huren, zodat je een fijne ruimte hebt om met z’n allen te zitten. Wat ook fijn is, is dat je contactloos kunt verblijven bij Acker Lodges. Je ontvangt een code waarmee je toegang krijgt tot de sleutel van je lodge. Veilig en makkelijk! Reken maar dat je de huidige situatie compleet vergeet tijdens je verblijf en heerlijk tot rust komt in de natuur.

Acker Lodges uitzicht
Foto van Acker Lodges

Wil je ook verblijven bij Acker Lodges of meer weten over de mogelijkheden? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl